А купи си готова "вана за разпечатване" и не си прави "маса"!dimich87 написа:Ами тя масата може пак да си е такава. Само ще си направя една стойка на която да се изправят питите.
Замисала ми за да бъдат легнали питите е такъв, защото сега ги разпечатвам в върху една тала с размер на рамките. Като рамките са ми легнали, пускам разпечатката в тавата.
Пчеларски инвентар направи си сам
Модератор: toko652003
-
Re: Пчеларски инвентар направи си сам
Аз обичам да си изработвам сам инвентара. А и материали няма да ми се наложи да купувам. Имам много богат избор на винкели в нас. Имам и много съдове от хром-никел, които не ми влизат в употреба. А имам и един голям лист хром-никел.
Със заваряването нямам проблеми. Разполагам с миг-маг машина. При необходимост мога да взема и виг апарат за да си го заваря, но смятам че с моя ще се справя.
За мене са грешни пари от моя страна.
Миналата година си направих слънчева восъкотопилка с подръчни материали. Стъклата които ползвах бяха от приятел, който си хвърли старата дограма.
В нас е стара къща. Каквото потрябва всичко има. Понякога обаче се случва да имаме и когато ни потрябва да ходим да кумуваме, защото не можим да го намерим.
Със заваряването нямам проблеми. Разполагам с миг-маг машина. При необходимост мога да взема и виг апарат за да си го заваря, но смятам че с моя ще се справя.
За мене са грешни пари от моя страна.
Миналата година си направих слънчева восъкотопилка с подръчни материали. Стъклата които ползвах бяха от приятел, който си хвърли старата дограма.
В нас е стара къща. Каквото потрябва всичко има. Понякога обаче се случва да имаме и когато ни потрябва да ходим да кумуваме, защото не можим да го намерим.
Днеска се хванах и си направих маса за разпечатване. Намерих една хромникелова тава. Дълбока 7-8см, широка 40см и дълга 80см. Направих рамка от винкел така че питите да влизат във винкела. Сложих крака и накрая под рамкара направих тавата на нещо като чекмедже. Минах я с грунд и я оставих да съхме. Работата беше около 2 часа. Ако не е удобно да се разпечатва легнала пита, ще си направя стойка за да разпечатване.
П.П. Днеска маправих малко снимки
П.П. Днеска маправих малко снимки
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Още една снимка на масата
Христо, направи ли апилифта, и какъв е този захват?христо написа:Пусни видиото за тази количка, много е интересно. А иначе благодарности за колегата който пусна снимките. Имам такава тема пусната във форума, за повдигач на магазинни корпуси. Вече съм на финалната права по изработка на моя повдигач и това с полиспаста и винтовърта е много добър вариант за мен.ivan raynov написа:как да ги стигнем като тичаме в друга посока а не след тях . На това чудо дали има задвижване на колелата от дрелката?
Още малко видео.
http://www.youtube.com/watch?v=Kr9eAbizLi8
Да ви покажа и аз мойта маса за разпечатване.
http://www.youtube.com/watch?v=Kr9eAbizLi8
Някой може ли да ми обясни захвата на апилифта от това видео???
-
- Обратна връзка:
E какво точно не ти е ясно?Филип написа:http://www.youtube.com/watch?v=Kr9eAbizLi8
не ми е ясно, как така с движение на ръчката може да се стегне корпуса толкова колкото е необходимо?
Има пружина,тя обира излишното.Успех.
-
- Обратна връзка:
И за по сигурно трябва да има допълнителни надлъжни летвички, които да помагат, това е няма нищо сложно!
Ясно, а едно леко чертежче за по-непросветените?
- teraforming
- Обратна връзка:
Ето и моето предложение
- teraforming
- Обратна връзка:
Много е прост! Най -лесно можеш да го разбереш ако вземеш пистолет за силикон. Това е най лесния начин. Ако не ти се тормози излишно чети и гледай в : http://beekipedia.ru/index.php?showtopic=48&st=80Филип написа:http://www.youtube.com/watch?v=Kr9eAbizLi8
Там съм дал снимки и водя преписка с един украинец ,който ги прави . Ако още не Ви е ясно има телефони и ....