ЕК разреши държавни компенсации за земеделски производители

Публикувай отговор
dimitarbonev
Мнения: 1741
Регистриран на: Пет Ное 03, 2006 2:59 pm
Местоположение: Пловдив
Обратна връзка:

ЕК разреши държавни компенсации за земеделски производители

Мнение от dimitarbonev »

ЕК разреши държавни компенсации за земеделски производители
България ще предостави държавна помощ за компенсиране на загубите на земеделски производители за напълно пропаднали площи в следствие на природни бедствия или неблагоприятни климатични условия, съобщиха от пресцентъра на МЗП, цитирани от БТА. Страната получи разрешение от ЕК за тези мерки.

Държавната помощ за земеделски култури на декар пропаднала земя, както и сроковете за кандидатстване и изплащане ще се определят с решение на Управителния съвет на ДФ "Земеделие". По схемата на финансиране бенефициенти ще бъдат физически лица, еднолични търговци и юридически лица, регистрирани като земеделски производители.

Подпомагането има за цел да се компенсират вредите вследствие на природни бедствия или неблагоприятни климатични условия. Загубите ще бъдат изчислявани на ниво отделно стопанство. За тази цел ще бъдат сформирани експертни комисии за извършване на оценка на състоянието на площите, засети със земеделски култури, на отделните производители. Комисиите ще извършват проверки на място и ще издават констативни протоколи.
източник:
http://evropa.dnevnik.bg/show/?storyid=389604
Това, което човек сам си направи, никой друг не може да му го направи.
http://donboneti.mylivepage.ru/
Публикувай отговор

Обратно към “Кредити от държавата / Credits and grants”