Съхраняване на прашец
Съхраняване на прашец
Имам въпрос:
Ползвам редовно прашец от няколко години. На панаира в Добрич си купих по-голямо количество-1 кг. Как трябва да го съхранявам? Разбрах само, че трябва да е на студено. В какво да бъде-стъклени бутилки, пласмасови или др? За найловите торбички е ясно-ще мухляса веднага.
Ползвам редовно прашец от няколко години. На панаира в Добрич си купих по-голямо количество-1 кг. Как трябва да го съхранявам? Разбрах само, че трябва да е на студено. В какво да бъде-стъклени бутилки, пласмасови или др? За найловите торбички е ясно-ще мухляса веднага.
Re: Съхраняване на прашец
Най добрият начин е да бъде премесен с мед и след това даго съхраняваш на подходяща температура за да остане течен.
В полиетиленови пличкета във фризер.
Прашеца го взимам в чист вид сутрин и вечер. Мед избягвам да консумирам.
В полиетиленови торбички няма ли опасност от овлажняяване и разваляне?
В полиетиленови торбички няма ли опасност от овлажняяване и разваляне?
При отрицателни температури няма опасност от овлажняване и разваляне. Аз събирам по малко прашец за себе си. Не го суша. Съхранявам го по този начин.
Мисля, че е по-добре прашеца да се консумира с кисело мляко. По-добре се усвоява.
Мисля, че е по-добре прашеца да се консумира с кисело мляко. По-добре се усвоява.
И е много вкусно.
Може и в стъклен буркан във фризера.Така го съхранявам аз.
- mmm.1979
- Обратна връзка:
Колеги как и в какво сушите прашеца Има ли нужда от сушилня каквато мисля да си правя
Не подценявай този, който прави крачка назад, защото може и да се засилва... http://mmm1979.mylivepage.ru/
-
- Обратна връзка:
Ако вадиш повече от кило на ден - даmmm.1979 написа:Колеги как и в какво сушите прашеца Има ли нужда от сушилня каквато мисля да си правя
- mmm.1979
- Обратна връзка:
Какво Прашец ли Че нещо не схванахoho-boho написа:ако ще вадиш малко няма смисъл иди на Пламко и си купиnikoko написа:Ако вадиш повече от кило на ден - даmmm.1979 написа:Колеги как и в какво сушите прашеца Има ли нужда от сушилня каквато мисля да си правя
Не подценявай този, който прави крачка назад, защото може и да се засилва... http://mmm1979.mylivepage.ru/
-
- Обратна връзка:
Сигурно има предвид сушилна. Сам си направи ще ти излезе до100 лв.
-
- Обратна връзка:
- mmm.1979
- Обратна връзка:
И аз това мисля да напавя- сушилня с термо датчици за регулиране на температурата и като смятах ще ми струва около150 -200 лв.nikoko написа:Сигурно има предвид сушилна. Сам си направи ще ти излезе до100 лв.
Никъде в пчеларските книги не съм чел за замразяване на прашец. Сигурно ли е, че не си губи от качествата? Имам предположение, че в миналото, когато още не е имало фризери и не са правени подобни изследвания. Повечето български пчеларски книги са писани тогава, или са използвали информация от стари книги. А в днешно време никой в България не си е направил труда да направи такива изследвания. Вероятно в чуждестранната литература може да се намери нещо по този въпрос.