Високи добиви от мед

Information, articles and everything for bee honey.
Публикувай отговор
sinbor
Мнения: 10
Регистриран на: Пет Яну 30, 2009 3:40 pm

Високи добиви от мед

Мнение от sinbor »

Може вече да е споделяна тази тема вече, но мисля, че е една от най-важните за всеки пчелар. Все пак затова работим всички. Споделям това защото изминалите няколко години не бяха "силни". Може би трябва да се замислим по няколко въпроса вида и размера на кошерите, подбудителното подхранване и други фактори върху които ние можем да въздействаме. Естествено , че не можем да променим природата, да увеличим дъждовете, и за предизвикаме няколко главни паши и т.н. но можем да направим това, което е адекватно на създалата се обстановка....
honeyed
Мнения: 124
Регистриран на: Чет Окт 30, 2008 11:08 pm
Местоположение: Бургас

Re: Високи добиви от мед

Мнение от honeyed »

A защо не се замислим,за природата!Голяма глупост си написъл,че не можем да влияем на природата.Можем,и още как.Като я унищожаваме(и после подхранваме или сменяме системата кошер),или като я запазваме(пък ако ще да гледаме пчели в тръвни).Ако пчелина ти е наблизо и вместо с колата отидеш пеша, или с велосипед,ако засадиш няколко дървета вместо да отсечеш толкова,ако в кварталния магазин откажеш наилоновата торбичка,ако си купиш бира в стъклени бутилки вместо в пластмасова опаковка,ти променяш природата,в желаната от всички разумни хора посока.Доста съм написал в този форум против петролните деривати и тяхното използване най вече в пчеларството.Мисля че ние пчеларите,сме тези койтто са най-заинтерисовани да опазим природата чиста ,за да могат нашите пчели да събират мед от цъфтящата разтителност,а не от наилоновите торбички,цъфнали по дървета и храсти.Пазете максимално природата,и тя ще напълни кошерите ни с мед,ако ли не голям глад ни чака!
IVO183

Re: Високи добиви от мед

Мнение от IVO183 »

honeyed написа:A защо не се замислим,за природата!Голяма глупост си написъл,че не можем да влияем на природата.Можем,и още как.Като я унищожаваме(и после подхранваме или сменяме системата кошер),или като я запазваме(пък ако ще да гледаме пчели в тръвни).Ако пчелина ти е наблизо и вместо с колата отидеш пеша, или с велосипед,ако засадиш няколко дървета вместо да отсечеш толкова,ако в кварталния магазин откажеш наилоновата торбичка,ако си купиш бира в стъклени бутилки вместо в пластмасова опаковка,ти променяш природата,в желаната от всички разумни хора посока.Доста съм написал в този форум против петролните деривати и тяхното използване най вече в пчеларството.Мисля че ние пчеларите,сме тези койтто са най-заинтерисовани да опазим природата чиста ,за да могат нашите пчели да събират мед от цъфтящата разтителност,а не от наилоновите торбички,цъфнали по дървета и храсти.Пазете максимално природата,и тя ще напълни кошерите ни с мед,ако ли не голям глад ни чака!

БРАВО БЕ, АШКОЛСУМ. САМО ТАКА. СПОДЕЛЯМ МНЕНИЕТО ТИ. АЗ ДОСЕГА СЪМ ЗАСАДИЛ С БАЩА МИ ОКОЛО 25 ДЪРВЕТА. И ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДОКАТО ИМА СВОБОДНО МЯСТО В ДВОРА НИ.
Публикувай отговор

Обратно към “Мед / Honey”