Лечение с мед на артрит

Модератор: syzi

Публикувай отговор
jivka_jerkova
Мнения: 1
Регистриран на: Съб Окт 01, 2005 5:14 pm
Местоположение: Стара Загора

Лечение с мед на артрит

Мнение от jivka_jerkova »

Търся рецепти за лечение на артрит , с пчелен мед или прополис :?:
коко
Мнения: 733
Регистриран на: Пет Дек 03, 2004 1:47 pm
Местоположение: Пловдив

Re: Лечение с мед

Мнение от коко »

jivka_jerkova написа:Търся рецепти за лечение на артрит , с пчелен мед или прополис :?:
До колкото ми е известно, артрита се лекува с пчелна отрова, като такава мисля имаше преди време като лекарство по аптеките.
Все пак ако имаш възможност да ползваш книтата по апитерапия на Пучинкова може би да има и рецепти с мед и прополис.
rumen_zarkov
Мнения: 37
Регистриран на: Вто Сеп 09, 2008 9:01 am
Местоположение: Своге

Re: Лечение с мед

Мнение от rumen_zarkov »

Статия от: pchelar-probvaisambg.com


Ракът по принцип не „ходи” при пчеларите

РАК – това е по правило заболяване на възрастните хора. Главно той поразява хората, които са по – възрастни от 40 години. Най – перспективните направления при борбата с това тежко заболяване следва да се смятат имунологичното и профилактичното направления, тъй като е по – лесно да се създаде невъзприемчивост на организма към злокачествените новообразувания, отколкото да се намерят достатъчно ефективни препарати за тяхното лечение. Хирурзите, онколозите, лекари с други специалности не рядко си задават въпроса: „Защо като правило пчеларите не боледуват от рак”? Защо ракът ги пощадява като „заобикаля” стопаните на пчелините.
Предполага се, че това се обяснява с 2 причини. На пчелина се създава свой особен микроклимат. Въздухът на пчелина не просто е чист – той е лечебен. Той е напоен с ароматите на цветя, на меда, восъка , прополиса.
Човек, който работи на пчелина, получава изключително полезните пчелни продукти – мед, пчелен прашец, маточно млечице, пчелна отрова…
Целият този комплекс от благоприятни условия, на първо място положително влияе на кората на главния мозък – основният регулатор на всички жизнени процеси, които протичат в организма.
Като пример могат да се приведат положителните резултати, които е получил известния канадски учен Гордън Тоундсен в опитите си със злокачествени тумори при мишките.
В продължение на две десетилетия той е изучавал състава на маточното млечице и неговата способност да потиска растежа на раковите клетки. Той вкарал на 1000 мишки от 3 до 5 млн. ракови клетки и едновременно въвел маточно млечице. Тези мишки оздравяли, а контролните мишки също 1000 на брой, на които било въведено същото количество но само ракови клетки загинали след 2 месеца. Тоундсен установил, че абселютно са били победени 4 форми на рака: левкемия, лимфосаркома, аденокарциома и карциом на Ерлих.
И още едно съобщение получено неотдавна: В университет в Стамбул е проведено ново изследване на лечебните свойства на меда. Учените въвеждали в мишките ракови клетки през специално направени разрези в шиите им. При половината мишки раните до и след въвеждането на раковите клетки ги намазвали с мед.
Оказало се, че рак се развил само в 8 от 30 намазани с мед рани на мишките, а в контролната група се разболяли всички мишки.
Пчелният мед и прополисът, които се произвеждат от пчелите, съдържат вещества, които притежават антиканцерогенен ефект. За това съобщават и учените от университет в Загреб в Хърватия. Както показват резултатите от проведените от тях опити върху мишки, противоракови свойства притежават и пчелния мед и прополисът.
Учените открили, че въвеждането на разтвор на мед и прополис значително забавя развитието на раковите образувания при животните, а така също намалява смъртността. Механизмът на тяхното действие засега не е известен, макар, че учените предполагат, че някакви компоненти на тези продукти или оказват директно отровно въздействие на раковите клетки, като предизвикват тяхната гибел, или стимулират имунната система, като и помагат да се справи сама с раковите образувания. Според мнението на специалистите, и медът и прополисът могат да заемат определено място в арсенала от средства за борба със злокачествените новообразувания. Разбира се по своята ефективност те значително отстъпват на съвременните противоракови препарати, но благодарение на своята ниска токсичност, отсъствието на странични ефекти и наличието на техния естествен произход, те могат да бъдат добро допълнение към стандартните схеми на химиотерапия.


Превел от руски д-р инж Иван Парашкевов, Плевен
Източник: www.beeland.ru
syzi
Мнения: 289
Регистриран на: Нед Авг 03, 2008 3:27 pm
Местоположение: Русе, 280 бр. ДБ
Обратна връзка:

Re: Лечение с мед

Мнение от syzi »

Артритис ревматоидес.Артрит.Възпаление на ставите върху инфекциозно-алергична основа.Има хронично рецидивиращо развитие със ставна локализация.Болните се оплакват от болки по ставите и сътрешна скованост с нарушение във функциите им.Лечебното действие на пчелната отрова при това заболяване е всеизвестно и общоприето.Ефектът се дължи главно на активизиране на хипофизо-надбъбречната ос,при което хипофизата отделя адренокортикотропен хормон,под влияние на който от кората на надбъбрека се отделят кортикостероиди в кръвта,имащи противовъзпалително,противошоково,противоалергично и повишаващо съпротивителните сили на организма действие.Пчелната отрова се използва за лечение по следните методики: 1.Втриване в кожата във вид на маз(Mellivenon,Apicur,Virepin,Arizatron,Forapinect).Прави се 2 пъти дневно-сутрин и вечер,и продължава от 1 до 2 месеца.При нужда се повтаря. 2.Чрез подкожни и интрадермални инжекции,по схема,приложена към опаковката на специалитета от фирмата-производител. 3.Чрез ужилване с пчели.Извършва се по болезнените точки по схема.Започва се с биологична проба и при добра поносимост ужилванията се увеличават постепенно до 8-10 едновременно.Общият курс на ужилванията е 120-150,след което се право почивка и при нужда се повтавя след 6 месеца.("Апитерапия",д-р Стоймир Младенов и инж.Миленко Радосавович)
syzi
Мнения: 289
Регистриран на: Нед Авг 03, 2008 3:27 pm
Местоположение: Русе, 280 бр. ДБ
Обратна връзка:

Re: Лечение с мед

Мнение от syzi »

Ако става въпрос за шипове ,има рецепти за лечение с мед,прополис,восък и пчелно млечице.Ако желаете мога да ги напиша.
nikoko
Мнения: 334
Регистриран на: Сря Апр 08, 2009 11:59 am
Местоположение: Пловдив, Коко
Обратна връзка:

Re: Лечение с мед

Мнение от nikoko »

syzi написа:Ако става въпрос за шипове ,има рецепти за лечение с мед,прополис,восък и пчелно млечице.Ако желаете мога да ги напиша.
ИНТЕРЕСНО щЕ БЪДЕ. НАПИШИ ГИ АКО МОЖЕШ
p4elar4e
Мнения: 476
Регистриран на: Съб Юли 05, 2008 7:46 am
Местоположение: Пловдив,4бр. Фарар,1бр. 7р. ДБ

Re: Лечение с мед

Мнение от p4elar4e »

Ще е полезно,но ги напиши в съответната тема за лечение с мед,прополис,восък и пчелно млечице.
"Само две неща са безкрайни на този свят - вселената и човешката глупост.Но за първото не съм особено сигурен." Албърт Айнщайн
syzi
Мнения: 289
Регистриран на: Нед Авг 03, 2008 3:27 pm
Местоположение: Русе, 280 бр. ДБ
Обратна връзка:

Re: Лечение с мед

Мнение от syzi »

Добре,ще напиша рецептите в съответния раздел.
kroum
Мнения: 70
Регистриран на: Пет Май 30, 2008 6:53 pm
Местоположение: Плевен

Re: Лечение с мед

Мнение от kroum »

Лекарството мед
Написано от actualno.bg
Медът е на само вкусен, но и може да лекува. Някои видове мед са дори по-ефективни
от антибиотиците при лечението на рани и инфекции, твърдят учени от университета на
Сидни, Австралия.
"В повечето случаи действието на антибиотиците се ограничава само до някои видове
бактерии. Повечето микроби, особено тези, които са причина за т.нар. вътреболнични
инфекции, са резистентни поне към един антибиотик. За сметка на това най-новите
изследвания показват, че медът действа срещу всички причинители на инфекции, в
това число и срещу мултирезистентните. Оказва се, че бактериите не могат да се
приспособят и да станат резистентни към меда, както става с антибиотиците", твърдят
австралийските учени, цитирани от Би Би Си.
Друга насока, в които медът се оказва ефективен, е лечението на рани. Заради това
австралийските учени препоръчват пчелният продукт да се използва по-широко във
фармацията при изработването на различни мехлеми. Според тях
противовъзпалителното му действие се дължи на метилглюоксала и на други негови
все още недостатъчно изследвани съставки.
1 / 1
syzi
Мнения: 289
Регистриран на: Нед Авг 03, 2008 3:27 pm
Местоположение: Русе, 280 бр. ДБ
Обратна връзка:

Re: Лечение с мед

Мнение от syzi »

Затлъстяване: Над 57% от българите са с наднормено тегло или със затлъстяване.Пчелните продукти трябва да намерят място в профилактиката и лечението на този съвременен метаболитен проблем,засягащ напоследък все по-често и деца. Рецепти: Мед 1 с.л. се разтваря в 100 мл. вода и се изпива на гладно 2 часа преди лека закуска.Два часа преди сън се прави от същия сироп бместо вечеря.Курс на лечение- 1 месец.След 1,2-седмично прекъсване курсът се повтаря. Мед 1 л.,сок от 10 лимона и 5 смлени глави чесън се поставят в плътно затворен стъклен съд за 7 дни на тъмно.От тази смес се вземат по 4 ч. л. на ден на един прием ,като се поглъща бавно лъжица от нискокалорично ядене,а след това-и една лъжичка от приготвения балсам.Курс на лечение-2 месеца.Балсамът с противопоказен при хиперациден гастрит. Важно е да се знае,че от мед не се пълнее!Въглехидратите в меда са представени от най-простите монозахариди-глюкоза и фруктоза,които се усвояват от клетките на организма,където се превръщат в енергия,а не в мазнини.Останалите 5% от състава на меда представляват биологично активни вещества(органични киселини,микроелементи,минерални вещества,белтъчини,флавоноиди,витамини,етерични иароматни съединения и др.),които стимулират метаболизма на масните депа. от "Пчеларски вестник"
Публикувай отговор

Обратно към “Апитерапия / Apitherapy”