Ето цени на пчелните продукти от ценовата листа на фирма от Русия за продажба на дребно
1.Мед акация 11,24лв /кг
2.Цветен прашец 22,03лв /кг
3.Прополис 89,92лв /кг
4.Пчелно млечице 12,36лв за опаковка от 15 грама
Цени на пчелните продукти в чужбина
Re: Цени на пчелните продукти в чужбина
На едро знаеш ли как стоят нещата? Някой има ли информация за Германия и Румъния?
Испания 7 евро 1 кг мед на дребно.
Гърция 10 евро
Гърция 10 евро
ако имаме една единна организация може ние да диктуваме цените нарбу ни каза как стоят нещата навън .но ние сме много умни вместо обидинение създаваме още нови организации докато стигнем в орг. по двама.в пловдив искат нова и трябва всички да хукнем натам . сигурен съм -нищо няма да се получи.по добре в всяка облас да има и от там да се избере едно общо ръководство.но ние българите сме си така - организирано не можем да работим -все ни е страх да не ни прецака някой
в Германия: 3,00 € за 500g ( от произволен пчеларски сайт)
-
- Обратна връзка:
Ами Иване вие като имате силна областна организация защо не съм чул нищо за нея. Хората, които се заеха да се опитат да обединят пчеларите не го правят за себе си а за всички. За какво му е притрябвало на бай Георги вместо да си гледа старините да се бъхти за такива като нас? И вместо все да повтаряте че нищо няма да стане вземете и направете нещо. Хайде да видим можете ли поне на областно ниво да направите нещо. Щото много е лесно да се критикува, но е много трудно да се създаде нещо. Хем искаме да има единна организация хем викаме че няма да стане. Айде най напред да се уточним какво искаме или не искаме. Ако чакаме спасителя да дойде има да си чакаме, та се сетих за притчата за неволята.ivan5555 написа:ако имаме една единна организация може ние да диктуваме цените нарбу ни каза как стоят нещата навън .но ние сме много умни вместо обидинение създаваме още нови организации докато стигнем в орг. по двама.в пловдив искат нова и трябва всички да хукнем натам . сигурен съм -нищо няма да се получи.по добре в всяка облас да има и от там да се избере едно общо ръководство.но ние българите сме си така - организирано не можем да работим -все ни е страх да не ни прецака някой
Това, което човек сам си направи, никой друг не може да му го направи.
http://donboneti.mylivepage.ru/
http://donboneti.mylivepage.ru/
Цени на дребно в Чехия:
Букет - 4 евро/кг
Акация - 4,5 евро/кг
Горски - 4,5 евро/кг
Прашец - 11 евро/кг
Букет - 4 евро/кг
Акация - 4,5 евро/кг
Горски - 4,5 евро/кг
Прашец - 11 евро/кг
Колега, обърни внимание, че това е изкупната цена на меда, а не продажната.Nikkolay написа:в Германия: 3,00 € за 500g ( от произволен пчеларски сайт)
Вдъхновяват ме позитивните хора от които съм заобиколен.
Колега, внимавай с мерните единици защото тези цени са верни, но за "pound" или за lbs.Nikkolay написа:Цени на дребно в Чехия:
Букет - 4 евро/кг
Акация - 4,5 евро/кг
Горски - 4,5 евро/кг
Прашец - 11 евро/кг
1 pound = 0.45359237 kilograms
1 kilogram = 2.2046223 pounds
От което следва, че цената е:
Букет 4 х 2.20 ...... = 8.82 евро за кг. и т.н.
Най - общо казано КАЧЕСТВЕН ПЧЕЛЕН МЕД в Европа (магазинска цена) под 10 (десет) Евро не може да се намери.
Вдъхновяват ме позитивните хора от които съм заобиколен.
Ами чешки производител ми написа това:
Който може да си го преведе.
Не знам доколко е честен, но това са му думите...
"da haben wir fast die gleichen Preise.
Blüte kg/4.-€, Akazie kg/4,50 €, Wald kg/4,50 €, Blütenpollen kg/11.- €,
Propolis-Tinktur 25mml/ 2.- €, Propolis-Salbe 2.- €.
Mehr können wir nicht verlangen, sonst kauft niemand was.
Für die Kunden ist immer alles zu teuer"
Който може да си го преведе.
Не знам доколко е честен, но това са му думите...
"da haben wir fast die gleichen Preise.
Blüte kg/4.-€, Akazie kg/4,50 €, Wald kg/4,50 €, Blütenpollen kg/11.- €,
Propolis-Tinktur 25mml/ 2.- €, Propolis-Salbe 2.- €.
Mehr können wir nicht verlangen, sonst kauft niemand was.
Für die Kunden ist immer alles zu teuer"