Кошер Симеон Тодоров
Модератор: valvrv
Кошер Симеон Тодоров
Наскоро се срещнах с г-н Тодоров, имахме дълъг разговор, показа ми кошера и свой пчелин.
Останах с отлични впечатления от него като специалист, колега и човек, както и от оригиналния му поглед върху пчеларството, кошера и технологията.
Нека поговорим за тази система, тя, според мен заслужава повече популярност и внимание, още повече че е наш, български принос.
Някой има ли впечатления и коментари?
Поздрави!
Останах с отлични впечатления от него като специалист, колега и човек, както и от оригиналния му поглед върху пчеларството, кошера и технологията.
Нека поговорим за тази система, тя, според мен заслужава повече популярност и внимание, още повече че е наш, български принос.
Поздрави!
- gorooo49
- Обратна връзка:
Re: Кошер Симеон Тодоров
Като изключим дъното което е с цяла мрежа, останалото е кошера на Гърдев.Аз работя само с такива и съм доволен от резултатите.
Да,Симо работи като цяло по технологията на група Гърдеви, където се обръща повече внимание на добива на прашец. Това за районите с повече прашец е по-добрия вариант от работата с пчелите за добив на мед. В моя район прашеца стига едва за изхранването на пилото, а тази година се чувства и неговия недостик.
Може би говорите за кошера на Гърдев с леки подобрения от Катица - Казанлък
Последно промяна от владо на Вто Дек 14, 2010 7:07 pm, променено общо 3 пъти.
Той да не работи с осмаци ? Сложете някоя снимка на хранилката и как става изработването и. Мен ми омръзна да наливам в малките фабрични хранилки по литър сироп.
Обърни се към Катица Казанлък те ще ти обяснят.
Последно промяна от владо на Нед Ное 07, 2010 6:40 pm, променено общо 2 пъти.
Поздрави колега.Може ли да дадеш малко повече подробности - снимки , вид , технология?Дано не те притеснявам!владо написа:Здравейте в кошера на Симеон Тодоро не е само до прашеца а начина на работа ,по лесното обслужване,топлата хранилка изцяло с бял и прозрачен полистирол която ти дава възможност да ги подхранваш при миносови температури ,изолираниа капак ,ще ви дам пример аз имам 100 такива ,стоте ги подхранвам със сироп за 30 минути.
Ако аз мога да съм полезен с нещо............!
За технология и начин на работа е добре да се свържете с Костадин Якофов той най добре може да ви обясни.
Всичко е много добре за г-н Тодоров специалист, колега и човек ,но ако си плащаше и кошерите които поръчва щеше да бъде още по добре.PROXIMUS написа:Наскоро се срещнах с г-н Тодоров, имахме дълъг разговор, показа ми кошера и свой пчелин.
Поздрави!
- ba4o_ivan1976
- Обратна връзка:
Последно промяна от ba4o_ivan1976 на Вто Яну 31, 2012 5:19 pm, променено общо 1 път.
http://ba4o.mylivepage.com/ Изборът, а не случайността определя съдбата на човек.
Зщото е много точен /въздух под налягане/ , иначе Катица Казанлък му ги прави.
Владо, много силни думи, ама така звучат и те "..под налягане", или просто гърмиш кьорфишеци?владо написа:Зщото е много точен /въздух под налягане/ , иначе Катица Казанлък му ги прави.
Вече познавам Симо по-добре. За този човек (както често се случва у нас) добрите думи могат и да бъдат премълчавани, но лошите трябва да са доказани.
Поздрави
PROXIMUS казваш че го познаваш добре,и аз така си мислих от преди три години ,но се оказа че съм се лъгъл жестоко.
Казвам всичко това, да не се опари някой друг.
Благодаря колега на мен също ми се е виждал малко подозрителен тип.владо написа:PROXIMUS казваш че го познаваш добре,и аз така си мислих от преди три години ,но се оказа че съм се лъгъл жестоко.
-
- Обратна връзка:
Колеги,много е лесно а на някои дори е удобно да говорят зад гърба.Само,че не е възпитано.Нека запазим мнението си за някого за себе си,а ако искаме да го споделим то да го правим директно в очите а не зад гърба.