кошери от фибран
Модератор: valvrv
кошери от фибран
Здравейте Исках да направя лек и с добра изолация кошер за зимата и ето какво сътворих на бързо
http://ludiqmaks.snimka.bg/animals/koperi.533706
Ако нямам някакви сериозни проблеми които немога да поправя,на пролет ще направя доста такива
Какво ви е мнението
http://ludiqmaks.snimka.bg/animals/koperi.533706
Ако нямам някакви сериозни проблеми които немога да поправя,на пролет ще направя доста такива
Какво ви е мнението
Ако двама човека имат по една идея и нея споделят ще си останат само с нея но ако си я споделят и двамата ще имат по две.
Re: кошери от фибран
Направи и магазини . Слагал съм пределни от фибран 2 см. като им стане тясно и го гризат.Също и като залепят рамките и като вземеш да дърпаш се съмнявам ,че ще изкара дълго време.
Ако двама човека имат по една идея и нея споделят ще си останат само с нея но ако си я споделят и двамата ще имат по две.
Хубавите кошери са от дървесина .
С фибрана ще има конденз .
тази зима ще ги испитам,според мене ако има добра вентилация няма да има проблем с конденза.delta.e написа:Хубавите кошери са от дървесина .
Мисля че ако оставя долната прелка и горната отворени НО НЕ НАПЪЛНО и да премахна под капачната табла и на нейно място да сложа парцали поемащи влагата,дано да се реши проблема с влагатаkolobus написа: И какво смяташ да направиш по въпроса?
-
ако сложиш торбичка силикагел за обиране на влагата.дали няма да стане.
На пролет ще разбера дали ще имам проблем с влагата,и како имам ще го мисля.А за тези торбички ако неса скъпи и няма да навредят на пчелички те ще се пробат.dimo.stamatov написа:ако сложиш торбичка силикагел за обиране на влагата.дали няма да стане.
- bobmastar
Колеги, аз съм малко традиционалист и не смятам че този вариянт е добър.
Фибранът от външните условия ще почне да се троши, от вътре ще залепят рамките и ще отлюспваш парченца при прегледите, колкото и отвори да оставиш все ще има някой ъгъл, който ще събере конденза, ако сложиш парцали до на-пролет ще са мокри да ги изцедиш
- а замислял ли си се за гризачи един мишок ще изгризе фибрана за нула време.
Дървото е хигроскопично част от влагата минава през него и излиза на вън, а тя е най - големия проблем през зимата, води най - много болести и семействата заслабват много.
Евтиното по някога излиза скъпо колеги.
Успех на всички новатори.
Фибранът от външните условия ще почне да се троши, от вътре ще залепят рамките и ще отлюспваш парченца при прегледите, колкото и отвори да оставиш все ще има някой ъгъл, който ще събере конденза, ако сложиш парцали до на-пролет ще са мокри да ги изцедиш
Дървото е хигроскопично част от влагата минава през него и излиза на вън, а тя е най - големия проблем през зимата, води най - много болести и семействата заслабват много.
-
Не съм наясно с тези неща и затова искам да питам - защо от фибран ? Колко е по-евтино ? Или може би е по-лесно да се изработи , затова ? Колко излиза кошер от фибран , който сам си правиш ?
НА мен ми излези около педесет лева.Според мен кошера от фибран е много по лек и ако се изработи както трябва в местата кадето се лущи да се заздрави също да има добра вентилация на пролет ще споделя какво става с този кошерHristo Kasabov написа:Не съм наясно с тези неща и затова искам да питам - защо от фибран ? Колко е по-евтино ? Или може би е по-лесно да се изработи , затова ? Колко излиза кошер от фибран , който сам си правиш ?
-
- Обратна връзка:
В колекцията от филми която изтеглих от Руските торенти, имаше един филм който показваше пчеларстване в Полша със стиропорени кошери (мисля че бяха система Фарар). Явно кошерите са използвани няколко години, но нямате представа кава чернилка какво нещо. Белия стиропор мухлясъл отвсякъде. Абсолютен мундарлък. Него не съм го давал на колегата Боро за качване, но мога да направя няколко снимки да видите за какво става въпрос. Не съм специалист и може би това се дължи на некачествено изпълнение и некачествен материал, но мен лично ме потресе.bobmastar написа:Колеги, аз съм малко традиционалист и не смятам че този вариянт е добър.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Демокрацията престава да съществува, когато вземате от тези който искат да работят и давате на тези който не искат.
Т. Джеферсън
Т. Джеферсън
Колега нищо лично но щом ще даваш 50 кинта за фибран по-добре добави още 20 и си вземи от чам но с магазин. Тук оферти колкото щеш. Аз лично от такива изкуствени материали бих си направил само и единствено оплодни сандъчета които не се ползвет през зимата. Това е мое лично мнение разбира се и не искам да го налагам на никого.ludiqmaks написа:НА мен ми излези около педесет лева.Според мен кошера от фибран е много по лек и ако се изработи както трябва в местата кадето се лущи да се заздрави също да има добра вентилация на пролет ще споделя какво става с този кошерHristo Kasabov написа:Не съм наясно с тези неща и затова искам да питам - защо от фибран ? Колко е по-евтино ? Или може би е по-лесно да се изработи , затова ? Колко излиза кошер от фибран , който сам си правиш ?
Всички се раждат и всички умират, но малцина разбират защо живеят
-
Скъпичко е ! На мен от дървен материал ми излизат по евтино , само че си е труд. А тези сигурно се правят лесно и без машинки ?
ludiqmaks, как си захванал ламарината за капака?