Извличане на перга.
Извличане на перга.
Здравейте колеги, може ли някой да обясни технологията за извличане на перга от пчелната пита?
Re: Извличане на перга.
Здравей колега,
Има два варианта. Първи вариант (по трудният) със спринцовка голям размер (основно за лична консумация) и втори вариант (по скъп) с специално вакуум устройство. Има и трети вариант събираш си прашец с прашецоуловител и си го правиш сам (смес от прашец с мед). Успех.
Има два варианта. Първи вариант (по трудният) със спринцовка голям размер (основно за лична консумация) и втори вариант (по скъп) с специално вакуум устройство. Има и трети вариант събираш си прашец с прашецоуловител и си го правиш сам (смес от прашец с мед). Успех.
Вдъхновяват ме позитивните хора от които съм заобиколен.
Трети вариант-изрязване по килийките и оронване.
-
- Обратна връзка:
Предлагат се готови инструменти, представляват тръбичка с буталце. Тръбичката е с диаметъра на килийката и се пъха вътре, при което пергата запълва тръбичката и с буталцето после избутваш. Вземи някоя стара антена от радио и частите които са най близки до диаметъра и си направи. Само трябва да затапиш едната страна на по тънката тръбичка, която ще ти действа като буталце.
http://www.youtube.com/watch?v=mD2_YDdb ... watch-vrecstrain написа:Здравейте колеги, може ли някой да обясни технологията за извличане на перга от пчелната пита?
Всичко трябва да се прави толкова просто,колкото е възможно.Но не по-просто. Алберт Айнщайн
-
Охлаждаш питата докато стане ронлив восъка, после натрошаваш на ситно и смесваш с мед. Бях го чел някъде този метод. Идеално става за консумация и за подхранване.