„Българи или свободни ?“

Работа за пчелари
Публикувай отговор
Аватар
Dinko
Мнения: 1817
Регистриран на: Пон Юли 26, 2004 8:31 pm
Местоположение: Чирпан
Обратна връзка:

„Българи или свободни ?“

Мнение от Dinko »

„Българи или свободни?“ – с тази статия гръцкият всекидневник „Симера“ стартира дебата в гръцкото общество по повод евентуалното провеждане на референдум относно приемането на новия „спасителен пакет“ за Гръцката държава. Поради актуалността предаваме текста изцяло без съкращения:

„Българи или свободни? Това е въпроса който всеки един от нас трябва да си зададе преди да пусне гласа си на предстоящият референдум. Не е тайна, че Гърция беше единствената държава на Балканите в която гражданите водеха един нормален, спокоен и смеем да кажем щастлив живот. Това обаче явно не се понрави на някого, а и не е тайна, че Балканите винаги са били трън в очите на така наречената Стара Европа, поради свободолюбивият дух на населението. Тук на Балканите се преплитат множество геополитически интереси и тяхната реализация би била по-лесна, ако това население е подтиснато, унижено, смазано и уплашено. Ето, че дойде реда и на нашата държава, да бъде подчинена и унизена, а народа ограбен и смазан.

Няма да разискваме как се стигна до този главоломен и невъзможен за връщане дълг, не е тайна кой и как ни го отпусна едва ли не насила. Кой имаше интерес държавата ни да затъне в тази криза, за да може да ни диктува условията по които да развиваме нашата икономика? Няма да посочим и имената на предателите подпомогнали гръцкият народ да се озове в това незавидно положение – да бъде сочен с пръст от целият свят и най-много от тези чиято трансгранична алчност допринесе целенасочено за това състояние, ние ги знаем. А за тези които не са наясно, нека погледнат на кои банки Гърция дължи пари и как тези банки ни ги тикаха в ръцете. Не се учудвайте ако видите там преимуществено френски и немски имена. Сега те убеждават целия свят с неистови крясъци, че правят всичко възможно да спасят Гърция, докато всъщност се мъчат да ни поробят, а когато усетиха, че гръцкият народ не е стадо и не се поддава на подобни манипулации, че не е угаснал пламъка на истинската демокрация, демокрация която ние сме дали на света, изпаднаха в паника. Изпаднаха в паника защото въпросът е не за спасяването на Гърция, а на собствената им алчна кожа с цената поробването на гръцкия народ. И когато ние оказваме съпротива, те желаят да направят така, че цяла Европа да плаща за тяхната алчност, като ни сочат нас за причината, докато ппричината са самите те. Европа трябва да разбере – Вие не спасявате Гърция, вие спасявате банкерите давещи се в последиците от собствената си алчност.

И така, каква участ са ни приготвили нашите спасители? Отговорът е близо, по-близо отколкото предполагате, а именно ние трябва да споделим участта на българите, нашите северни съседи. Българите са най-бедният народ в Европа и това не е тайна дори за самите тях, но видели ли сте ги да протестират? Не, няма и да ги видите защото не могат да си го позволят. Целенасочената политика по-обедняване на българският народ се ръководи чрез различни уж европейски директиви. Забележете въпреки, че българите са признато най-бедни, голяма част от стоките и услугите са с по-високи цени от средноевропейските. За да оцеляват, те са принудени да работят непрекъснато при ужасни условия на труд, при масово погазване на всякакви трудови норми, без да смеят да се оплакват, без да смеят да си потърсят правата. Техните синдикални лидери, ако могат вобще да се нарекат така, ще видите сред редиците на управляващите, окичени с най-високите държавни отличия, но не и сред работниците, не и на площадите, не и в първите редици на протестите, защото протести няма.

И ние като гръцки граждани свикнали да търсим и отстояваме прават си задаваме въпроса, как е възможно това? Как при този стандарт на живот, при тези условия на труд, при това нагло и безочливо отношение към тях, как те стоят тихо и безропотно? Отговора е един – те са бедни, толкова бедни, че дори и един ден да не са на работа, а да излязат на протест, това ще бъде пагубно за тяхното оцеляване. Те няма да успеят да си платят сметките, или да си купят храна, или необходими лекарства, или дрешки за децата. Да, те са толкова бедни, че ходят болни на работа, че по скоро биха умрели на работното си място, отколкото да си вземат почивка нужна на всеки жив организъм. За тях няма почивка, заробени веднъж от банките, втори път от работодателите си и трети път от политиците си, те са изгубили всяка надежда и живеят ден за ден в постоянен страх и стрес да не изгубят работата си, надника си, да не се разболеят. Всяко едно по-сериозно заболяване ги обрича на почти сигурна смърт, защото са бедни. Техните предприятия произвеждат инвалиди, българите биват използвани, изстисквани и изхвърлени на улицата. Без защита , без надежда.

Тяхната държава, тяхната индустрия бе разпродадена и разграбена на безценица. В България няма истински чуждестранни инвестиции. Това което е продадено на чужденци на безценица или е унищожено, за да не се произвеждат конкурентни на вносните стоки или се използва за ограбване на българите и изнасяне на спечелените пари в чужбина. На българите им набиват в главите, че заплатите им трябва да са ниски, защото така били конкурентно способни и така забележете привличали чуждестранните инвеститори. Няма по-смехотворно твърдение от това. Как можеш да твърдиш, след като уж си член на Обединена Европа, че ще привличаш инвеститори с ниското ниво на заплащане? В кой век живеят българите? Не разбират ли, че днес истинските инвеститори търсят не проста маса работеща за без пари, а работници образовани, специалисти, притежаващи творческа мисъл и креативност, откриватели и способни да предугаждат бъдещето. Явно някой има интерес да ги кара да се конкурират по заплащане със страните от третия свят, а не по знания с развитите Европейски държави.

В България правителството инвестира най-много в полицията, която е един процент от цялото население на страната. Но не мислете, че тази полиция се бори с престъпността, не, самата полиция е корумпирана, съдебната им власт също, за политиците им да не говорим. Полицията им е гарант за сигурността на корумпираната върхушка, за това, че всеки дори и плах опит за протест и търсене на отговорност, ще бъде смазан и потушен. Благодарение целенасочената политика на потъпкване и опростачване на българският народ, той е почти обречен на изчезване. По-голямата част от знаещото и можещо население е емигрирала, циганите са оставени сами на себе си като безнаказаността им е пословична, а страхът у българите неописуем.

Ето какво са ни приготвили нашите „спасители“, те искат да изкупят нашата държава на безценица, да унищожат това което конкурира техният бизнес, да заграбят това което носи сигурни печалби, да ни превърнат в роби страхуващи се да не загубят робовладелците си, страхуващи се дори да не бъдат низвергнати и от робското си положение – те искат да ни превърнат в българи. Защото ако роби можеше да се степенува, то българи би била най-голямата степен. И те искат ние да приемем тази участ доброволно и с благодарност. Те искат дори да купят и земята ни, нашите острови, където да се радват на живота и да се забавляват, докато ние работиме за да изплащаме дългове които никой не ни е питал дали желаем да вземем. Но ние не сме българи, ние сме свободни, ние не се страхуваме, ние не се предаваме, ние знаем що е истинска демокрация.

Отговорете си на въпроса – Защо европейските управници подскочиха, като чуха за готвения референдум? Не е ли това едно завоевание на демокрацията, един нормален демократичен инструмент, една възможност народа пряко да говори? Разбира се, че е и именно затова не се нрави на иначе уж ортодоксалните европейски демократи. Ето как бързо си пролича двуличието, псевдодемократизма и недоверието в демократичните механизми от страна на Брюксел. Те така разбират демокрацията – народа има право на глас, но не бива да го използва, освен да го делегира на избрани политици. Политици, които лесно могат да бъдат купени и заставени да служат на частните финансови интереси в Европейският съюз, така както се случва и в България.
Но ние не сме българи, ние сме свободни и сме готови да браним нашата свобода и я браним вече три години в непрестнанни протести, нещо нечувано и невиждано в съвременната световна история, именно защото знаем що е демокрация. И ще я браним, ако трябва още 30 години,ако се наложи ще я изгладуваме, ще мизеруваме, но свободни, а не българи. Нас не ни е страх, страхливите да ходят в България. Това е избора драги сънародници, не дали да бъдем в еврозоната или не, не дали да сме в Обединена Европа или не, не дали да банкрутираме или не, а ДАЛИ ДА СМЕ СВОБОДНИ ИЛИ БЪЛГАРИ?

Ние знаем кое ще изберем, ще изберем СВОБОДАТА!“

в „Симера“
Aleksey
Мнения: 246
Регистриран на: Пет Юни 05, 2009 8:05 pm
Местоположение: Раковски

Re: „Българи или свободни ?“

Мнение от Aleksey »

[quote="Dinko?“
„Българи или свободни? Това е въпроса който всеки един от нас трябва да си зададе преди , а ДАЛИ ДА СМЕ СВОБОДНИ ИЛИ БЪЛГАРИ?“[/quote]
Ни лук яли ни лук мирисали.30-40 години папали и сега кой ще плаща сметката.
Запознали се мъж и жена.
Мъжът попита- къде да отидем?
Ж.- на диХотека.
М-какво ще пием?
Ж-уиХи
Яли,пили,веселилисе дошло време да си ходят мъжът платил сметката и попитал
М-С какво ще си ходим?
ж-С таХи.
Прибрали се и мъжът си"поизкал".Жената се задърпала сакън не давала. Тогава мъжът и казал да избира.
Или сеХ или боХ и сеХ.....
Горе доло и с Гърците проблема е същия.Две поколения"яли пили" и сега били девствени. :lol: :lol: :lol:
светльо
Мнения: 387
Регистриран на: Съб Мар 26, 2011 9:13 pm

Re: „Българи или свободни ?“

Мнение от светльо »

Няма лошо гърците да отстояват свободата си, но явно горките не знаят, че в ЕС, не че искат еди какво си и еди що си да им сторят т.е. да станат българи според статията, а че те отдавна са на това дередже или казано по-друг начин, те уви също не са свободни, като нас - като цяло този ЕС си е пълна мошенгия и експлоататорство, и на държавите от соца горко ни.
"Най мързеливата система е най печеливша." - Димитър Павлов
Търтолан
Мнения: 31
Регистриран на: Пет Ное 05, 2010 5:45 pm

Re: „Българи или свободни ?“

Мнение от Търтолан »

Попринцип ние несме "Европейци" , а азиатци - ориенталци и в това няма нищо лошо ! Лошото е , че ни налагат Американо-европейски начин на живот , в който няма място за обикновенния , честен и консервативен човек с идеали , като семейство , дом , чест и т.н. Като пример за абсурда ще дам одобрението на гей-връзките ......... абе нее за приказка , но никой нени пита ! А гърците са мързеливи , но несе дават , като нас - без бой , иначе Евросъюза е в пъти по-лош от Съветския , липсва социалния елемент , а които се отрича от народа си - нестига далече ! :shock:
Aleksey
Мнения: 246
Регистриран на: Пет Юни 05, 2009 8:05 pm
Местоположение: Раковски

Re: „Българи или свободни ?“

Мнение от Aleksey »

Търтолан написа:! А гърците са мързеливи , но несе дават , като нас - без бой , иначе Евросъюза е в пъти по-лош от Съветския , липсва социалния елемент , а които се отрича от народа си - нестига далече ! :shock:
Веднъж паднешли в капана,колкото повече шаваш по навътре влиза.Естественно че е по лош от съветския.Преди се кланяхме на един-СССР,а сега на цяла Европа пооделно.Изглежда несме се поклонили хубаво на наркоманите и гейовете от Холандия затова ни отрязаха наскоро.
Търтолан
Мнения: 31
Регистриран на: Пет Ное 05, 2010 5:45 pm

Re: „Българи или свободни ?“

Мнение от Търтолан »

Абе незнам дали дани интересуват гейовете , но такива ни управляват и всичко стана перверзно в тази държава ! Помислете какво се получава от гейбрак - Български управник , хайде да ходим да гласуваме ! :lol:
колменеро

Re: „Българи или свободни ?“

Мнение от колменеро »

Много жалко, че автора на тази статия не е сред нас за да ми отговори на някои въпроси.

Защо, твърди, че в България няма големи инвеститори, след като всичките му колеги (гръцки журналисти) твърдят, че гръцки бизнесмени са с най-големия дял от чуждите инвестиции в България?

Защо целия банков сектор се контролира от гръцки собственици, може би те не са инвеститори?

Твърди, че условията на труд у нас са плачевни, дали няма предвид точно условията на работа в гръцките фирми от леката промишленост? Може би има предвид за всички случаи на заключени като робини, шивачки и неплащането на заплати от тези прословути гръцки бизнесмени?

Твърди, че на сила са им дадени кредитите от "Брюксел", а те защо ги взеха, и най-вече защо ги похарчиха, а примерно не ги спестиха, за да си ги върнат сега?

Бих му задал и много други въпроси, ама няма смисъл, защото няма кой да отговори.
Търтолан
Мнения: 31
Регистриран на: Пет Ное 05, 2010 5:45 pm

Re: „Българи или свободни ?“

Мнение от Търтолан »

Колега Колменеро , данете е страх от истината ! Прочети статията пак - има отговор на всичкитети въпроси ! :D
светльо
Мнения: 387
Регистриран на: Съб Мар 26, 2011 9:13 pm

Re: „Българи или свободни ?“

Мнение от светльо »

Dinko написа:И ще я браним, ако трябва още 30 години,ако се наложи ще я изгладуваме, ще мизеруваме
Е това ще ми е най-интересно и забавно да го видя- грък да гладува, мизерува и всичко, но да брани свободата си ...... майтап работа и наивна история, ма нейсе.
"Най мързеливата система е най печеливша." - Димитър Павлов
колменеро

Re: „Българи или свободни ?“

Мнение от колменеро »

Търтолан написа:Колега Колменеро , данете е страх от истината ! Прочети статията пак - има отговор на всичкитети въпроси ! :D
От коя истина да ме е страх?! Не казвам, че сме "цъфнали и вързали", а гърците да си оправят своите л...на, да не се занимават с нашите. Ние не се месим във вътрешната им политика, да не го правят и те.
Аватар
shulio
Мнения: 126
Регистриран на: Нед Май 31, 2009 11:28 pm
Местоположение: Аспарухово (Монтанско),10бр. ЛР

Re: „Българи или свободни ?“

Мнение от shulio »

Ако прочетем статията само за да видим какво са написали за нас. Мисля, че е доста точна :). Ние сме като една латиноамериканска държавица, която каквото и кажат Америка и Европа това прави без да се замисля това добре ли е или зле. Ходят на инструкция един вид и после тука прилагат наученото :)

Един каза по - горе защо гърците са взели парите. А аз да попитам - сега някой пита ли ни нас като нашите политици вземат пари да правят еди кво си. Най прясно е това с АЕЦ Белене. Някой ще ни попита ли или както с шистовия газ - "Ако ми протестират - ще го подпиша на инат"

Всичко е толкова смешно, ама толкова смешно, че незнам защо има още хора които се интересуват истински какво става и защо става.

В този смисъл гърците са си прави. Може да не са цвете за мирисане, но специално за този въпрос са прави. Защо да им дават заеми за да покриват други заеми. Кво го боли изобщо ЕС, че Гърция не може да си плати на ЧАСТНИТЕ банки, които са им дали заеми. Много па загрижени :). И защо е тази борба да ги задържат като членове на ЕС. Ако те не искат къв е тоя зор. Тва малко като топлофикация - аз не я искам ама тя напира да ми е жена.
светльо
Мнения: 387
Регистриран на: Съб Мар 26, 2011 9:13 pm

Re: „Българи или свободни ?“

Мнение от светльо »

shulio написа:която каквото и кажат Америка и Европа това прави без да се замисля това добре ли е или зле.
И да се замислят файда йок - то се вижда какво става, когато отказваш на Америка и ЕС ........ малко като вица

Влизат двама каубои в бар, там седи Големия Джо. Големия Джо пита първия:
-Ще пиеш ли едно?
-Не, благодаря!"
Следва изстрел...Големия Джо пита втория :
-А ти ще пиеш ли?
-Да, разбира се!"
Втори изстрел...
При Големия Джо няма искам, няма не искам.

Те това е политиката на америка и ес - все в задника на малките нации.
"Най мързеливата система е най печеливша." - Димитър Павлов
valyo
Мнения: 722
Регистриран на: Пон Юли 20, 2009 1:21 pm
Местоположение: София.
Обратна връзка:

Re: „Българи или свободни ?“

Мнение от valyo »

....
Последно промяна от valyo на Пон Ное 07, 2011 3:56 pm, променено общо 1 път.
valyo
Мнения: 722
Регистриран на: Пон Юли 20, 2009 1:21 pm
Местоположение: София.
Обратна връзка:

Re: „Българи или свободни ?“

Мнение от valyo »

Нашенците като толкова бедни как успяха да наводнят всички гръци северни курорти? Който не е ходил той не знае - в ресторанте ти говорят на български, по улицата си приказваш с нашенци. Мене ме спират две девойчета и без шест и пет ме почват на български да им дам ток щото им паднал акумолатора.

Смешни са и приказките колко лоша била Европа и как не ни пасвала на ориенталския манталитет. Защо не каже някой каква свобода се вихри в Беларус напримр, като не са в Европа.

Лошите европейци са си направили така нещата, че с пръчка да ги ръчнеш малко и тръгват. И нашего брата бързо го надуши това - най-напред турците със спогодбата за работнат ръка от 60те, сърби, румънци и т.н. надушиха бързо "келепира". Стои туркинята с 4 деца дома в Хесен, звъни на социалнте - кохенфелд капут гемахт - киндер кайне ессен хабен, . И простия ( при нас тези хора дето си плащат данък са все прости) германския данъкоплатец - хоп и плаща една нова фурна. А защо е така? Защото е измислено за хора. Дето ще го ползват наистина при нужда. И не са подозирали какви "гости" "съевропейци" ще им дойдат дето данък им е мръсна дума а все помощи , субсидии и пенсии са им в устата.
Ама имало и там субсидии. Ами има. Хората си внасят ТЕХНИТЕ пари като данъци и си ги раздават на ТЕХНИТЕ производители. А не ние да им викаме дайте нам вашите пари, щото ни трбат ама и данци не плащам щото кой дава на държавата.

Не е прав писача на статията защото ни познава слабо. Не ни знае какви Андрешковци сме. Не се е усетил кой е националния ни спорт. А именно кой колко повече може да си преебе саобствената държава. Тази дето ще разчита на нея за хиляди неща. Какви протести какви глупости какви пет лева? Как ще ни е страх да не не си загубим работата за един ден отсъствие като више благо е за българина да не работи 30 дена. И какво да протестираме като, цитат "Колко и малко да ми плащат, пак не мо'ат да ми палтят толкова малко колкото им работим"
ето ви съвсем пресен пример на честно заработени пари ( откраднат ДДС )

.
...

- Това е много съкпо. Еди кой си ги дава на 67лв с фактура за 100лв и то без ДДС.
Тоест искат кошера да им излезе без пари. Щото им признават 70% от сумата ама без ДДС.

А после се жалват, че съндъците се разпадат.


Царя ме накара да се изблещя навремето, като каза че под вещото му ръководство "прословутото българско трудолюбие" щяло да ни изведе от батака за 800 дена. Тогава осъзнах този човек колко дълго време не се е сблъсквал с "българското трудолюбие". Само за едно беше прав - за чипа. Чипа ни не в ред.

Лоша е Европата. Затова 2004 - 2008 (след това не знам как е) българските студенти в Германия бяха втората по многочисленост група студенти. Единствени пред тях бяха .. познайте... - китайците. Ми къде сме хукнали през глава на лошото се питам?

Питайте бе хора, питайте как е. Ама не Цаню Мистрията и Симо Джибрите, Гошо Белота и бригадира Биропиев, дето са били на някой обект заобиколени от нашенската си среда +малко турци и сърби. Питайте хората дето са били по университете, по лабораториите и изследователските центрове, по болниците, по менаджерските звена и такива като Плевнелиев. Добре ли е Европата, зле ли е. Как са с педерасите, как са с пенсите, с дълговете. С лихвите по кредитите, с колко квадрата жилищна площ са, децта им дали стоят до 30-40 години при мама и тате . Дали си викат честита баня. дали като строителите им им направят някоя сграда си счупват краката да бързат да избягат, докато не им е паднала на главите. Дали там като се каже "без фуга" се разбира като при нас да не може да мине куче. Дали "инструкциите за употреба" и там са нещо писано от "нЕкой дето нема на мене да ми ка'е как да го праим, оти я си знам по-добре". Дали висшата ценност е простотията, щтот видиш ли простия човек бил честен - ха ха ха ха !!!! Дали като ходиш из тяхното село не се чудиш защо не си спират аджеба по тротоарите и велоалейте и защо те имат за човек още преди да те познават. И какво е това велоалея между другото - имат си я във всяко село. Нещо уникално различно при нас - ако не си "наш" си по-лош от куче, и си не само подозрителен, а направо вреден, някой който е законна плячка на всички "наши".

Добре е при тях защото мислят по коренно различен начин от нас. И по-точно защото го могат това с мисленето.

Айде стига че чак ми става смешно.

Я си помислете обратната теза - вие като гърците ли искате да сте?
valyo
Мнения: 722
Регистриран на: Пон Юли 20, 2009 1:21 pm
Местоположение: София.
Обратна връзка:

Re: „Българи или свободни ?“

Мнение от valyo »

светльо написа:
Dinko написа:И ще я браним, ако трябва още 30 години,ако се наложи ще я изгладуваме, ще мизеруваме
Е това ще ми е най-интересно и забавно да го видя- грък да гладува, мизерува и всичко, но да брани свободата си ...... майтап работа и наивна история, ма нейсе.
Точно това са правили грците в множеството си войни с турците. Така е било - мило и драго , ама наистина, + живота за родината, за Елада за Гърция.

Така е било и с нас - за балканските войни , моля внимавайте, нашнци емигранти , се връщат с кораби от Америка, за да воюват и да мрат ако трябва за Родина.

Затова се чудя на нас кои са ни бащи и майки, щото очевидно не са същите хора.
Публикувай отговор

Обратно към “Работа / Job”