Въпроси преди началото на пролетта
Модератор: toko652003
-
Въпроси преди началото на пролетта
Уважаеми колеги,споделих че съм оставил кошерчетата на три корпуса.До сега съм работил само с Д.Б.Бихте ли ми пояснили каква е процедурата/практически/ преди активния сезон.Както Ви казах оставих ги на три корпуса.Във фризера имам 2корпуса с мед и 3 магазина.С уважение В.Александров P.S.За първа година ги стопанисвам самостоятелно
-
Re: Въпроси преди началото на пролетта
Ами наливай по едно уиски и слагай мед вместо лед , майтап бе Уили
да правим каквото трябва,да става каквото ще.
-
Имам само 7г сливова и 9г плодова но мога да почерпя и уиски!данко пейчев написа:Ами наливай по едно уиски и слагай мед вместо лед , майтап бе Уили
-
В ранна пролет, в зависимост от силата на всяко едно семейство ги оставяш на 1 или на 2 корпуса, докато се развият достатъчно. Топлината е от особено значение за бързото им развитие. След време като направиш ротация на корпусите 1-2 пъти и при положение, че са достатъчно силни можеш отново да поставиш и трети корпус за мед.
-
- Обратна връзка:
Ами при подходящо време ги отвори и виж къде е кълбото, във втори корпус или вече в трети. Оставяй ги така както са си. Пролетно време майката и семейството се стремят да заемат най горен корпус, защото там е по-топло и по-подходящо за развитието на пилото и семейството. Като изпълнят корпуса, взимаш един от долните и слагаш отгоре за увеличаване на гнездото. Това са класическите техники при ЛР, подробностите са описани във форума и по книгите и пчеларските вестници. Това е за начало.
Иначе работата ти по семействата зависи от това колко силни са семействата и какви са ти медовите запаси. Много хора февруари стесняват семействата и слагат по една питка върху тях и найлон , за да се запази топлината, нужна за отглеждането на новото пило и впоследствие разширяване на гнездото. Но ако семейството е силно, не е нужно да се стеснява, а просто да се следи за изпълване на корпуса и последващо разширяване с цял корпус отгоре.
Иначе работата ти по семействата зависи от това колко силни са семействата и какви са ти медовите запаси. Много хора февруари стесняват семействата и слагат по една питка върху тях и найлон , за да се запази топлината, нужна за отглеждането на новото пило и впоследствие разширяване на гнездото. Но ако семейството е силно, не е нужно да се стеснява, а просто да се следи за изпълване на корпуса и последващо разширяване с цял корпус отгоре.
-
Да сте живи и здрави.Който мине покрай мене/в Искърското дефиле/съм го посрещнал както подобава.
-
Февруари когато е хубаво времето сваляш третия корпус и го прибираш,слагаш питка храна над кълбото а при положение че имаш рамки мед в първия корпус под пилото слагаш 2-3 като ги разпечаташ преди това по малко.Когато имаш във втория корпус 6-7 рамки пило сменяш местата с първия.
-
Извини ме уважаеми-би ли ми повторил по-подробно цялата процедура още веднъж?данко пейчев написа:Февруари когато е хубаво времето сваляш третия корпус и го прибираш,слагаш питка храна над кълбото а при положение че имаш рамки мед в първия корпус под пилото слагаш 2-3 като ги разпечаташ преди това по малко.Когато имаш във втория корпус 6-7 рамки пило сменяш местата с първия.
-
Защо? Кое не е ясно?
-
Hello my friends from GREECE.
Good day to you all.
I would like if someone can tell me price in your country for Dadant - Blatt 12 frames,
frames selling price, price for comb, price for floor.
I wish you all good BEE years
Моите приятели от Гърция Здравейте.
Добър ден на всички вас.
Бих искал, ако някой може да ми каже цена във вашата страна за Dadant - Блат 12 кадъра,
рамки за продажната цена, цена за гребен, цена за пода.
Пожелавам ви на всички добри година BEE
Good day to you all.
I would like if someone can tell me price in your country for Dadant - Blatt 12 frames,
frames selling price, price for comb, price for floor.
I wish you all good BEE years
Моите приятели от Гърция Здравейте.
Добър ден на всички вас.
Бих искал, ако някой може да ми каже цена във вашата страна за Dadant - Блат 12 кадъра,
рамки за продажната цена, цена за гребен, цена за пода.
Пожелавам ви на всички добри година BEE
Between 35 and 55 euro. No frames included. Frame price between 0.25 and 0.40 euro
-
- Обратна връзка:
valyo , щом си добър с английският напиши на колегата че не сме приятелите му от Гърция , а от България , за да не си направи погрешни изводи .
-
Няма страшно, колегата ни праща поздрави от неговата страна Гърция. Просто Гугъл преводача е много неточен (както и всички преводачи между другото).georgi_an64 написа:valyo , щом си добър с английският напиши на колегата че не сме приятелите му от Гърция , а от България , за да не си направи погрешни изводи .
-
Can you give me more information where i can buy it...e-shop or site or e-mail .valyo написа:Between 35 and 55 euro. No frames included. Frame price between 0.25 and 0.40 euro
Thank you valyo !
valyo написа:
Between 35 and 55 euro. No frames included. Frame price between 0.25 and 0.40 euro
Can you give me more information where i can buy it...e-shop or site or e-mail .
Thank you valyo !
Колеги, във форума се пише на БЪЛГАРСКИ С КИРИЛИЦА! Английския си го запазете за "лични".
Току виж сме решили ,че ни псувате. Ако всички блеснем с познанията по чужди езици древен Вавилон ще ни завиди. А и не е признак на уважение към форума и страната ни.Меко казано.
Модератора?!
Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!