Рапица и акация едновременно
Модератор: korradi
- teraforming
- Обратна връзка:
Рапица и акация едновременно
При нас се застъпват акацията и рапицата. До сега случвало ли се е такова нещо и дали ще имаме бързозахаросващ акациев мед?
Re: Рапица и акация едновременно
Няма да е бързозахаросащ, но не може да се хване чиста акация.teraforming написа:При нас се застъпват акацията и рапицата. До сега случвало ли се е такова нещо и дали ще имаме бързозахаросващ акациев мед?
Всичко трябва да се прави толкова просто,колкото е възможно.Но не по-просто. Алберт Айнщайн
Просто се разделя на две фракции .Рапицата се озахарява на дъното, а акацията изплува отгоре и си стои таечен и бистър .
Ама ще трябва да почака доста време докато кристализира рапицата. Закъде ли пък да бърза ?tatu написа:Просто се разделя на две фракции .Рапицата се озахарява на дъното, а акацията изплува отгоре и си стои таечен и бистър .
зависи до колко са омешени - миналата година при мен двете паши се застъпаха с много и реално акацията направи кристализация макар да е мека и за по-дълго време, но без възможност за някакво разделяне на двата вида мед.tatu написа:Просто се разделя на две фракции .Рапицата се озахарява на дъното, а акацията изплува отгоре и си стои таечен и бистър .
"Най мързеливата система е най печеливша." - Димитър Павлов
Застъпвали са се и преди но в края на едната паша и началото на другата. Сега са заедно в т.ч. и кестена, а най-лошото което е ...... няма приток на нектар Акациев мед омешен с рапица стои целогодишно като крем. Никакво захаросване, никакво утаяване или поне при мен така. Явно зависи от съотношението знам ли. И в момента имам 5-6 лански тенекии които ми се досвидя да ги дам като рапица на 3,60 пари.
Всички се раждат и всички умират, но малцина разбират защо живеят
При мен се раздели на фракции, отгоре акация течна отдолу рапица. Така изглежда отвратително в буркани. Спрях дори да го предлагам за продан. Хората мислят, че се е развалил..........
-
Миналата година направих грешка да извадя от магазините меда точно като тръгна акацията с идея да е чист мед така и стана,извадих и беше неузрял,взе да вкисва съответно бързо и пак им го върнах.Затова по-добре мешана скараteraforming написа:При нас се застъпват акацията и рапицата. До сега случвало ли се е такова нещо и дали ще имаме бързозахаросващ акациев мед?
пчеларството е проста работа за умни хора
По лошото е че времетраенето на пашата се удължава и силните семейства за дълго блокират плодниците при което семействата ще излезат от пашата доста отслабнали и изтуштени.Така се получи при мен миналата година след като рапицата и акацията се застъпиха и пашата продължи около35-40 дена.Само един кошер не се блокира (по Венер).Всички кошери бяха с по три магазина.
Ами природата вече се обърка и все повече ще е така - какво да се прави, глобално затопляне...
Красиви анимирани картички за Нова Година - http://napred.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0% ... D0%B8.html. Разгледайте този Franchising catalogue в сайта за бизнес и франчайзинг. Любимият ми онлайн магазин Хай.БГ предлага много широка гама продукти, от които могат да се възползват всички. Когато ви трябват качествени преводачи вижте тук - http://prevodachite.com/. Детските приказки са на един клик разстояние от вас. Вижте приключенията на Пинокио тук http://napred.bg/%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0% ... D0%BE.html
Красиви анимирани картички за Нова Година - http://napred.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0% ... D0%B8.html. Разгледайте този Franchising catalogue в сайта за бизнес и франчайзинг. Любимият ми онлайн магазин Хай.БГ предлага много широка гама продукти, от които могат да се възползват всички. Когато ви трябват качествени преводачи вижте тук - http://prevodachite.com/. Детските приказки са на един клик разстояние от вас. Вижте приключенията на Пинокио тук http://napred.bg/%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0% ... D0%BE.html
Последно промяна от dolbi на Пет Апр 26, 2013 4:17 pm, променено общо 3 пъти.
dolbi написа:Ами природата вече се обърка и все повече ще е така - какво да се прави, глобално затопляне...
А дали нее локлно.
-
не е локално и при мен се застъпват рапицата и акацията през 2010 2011 2012 за тази година ше видим какво ше се случи
колкото до медъ които извадих захароса се бързо ам стоеше мек кат крем
а за да не блокират маиките при всяко вадене на медъ
вадя от магазините вадя и от плодниците по няколко пити до пило,направих си експеримент с 1 кошер ик от него не вадих мед от плодника и тои излезе страшно слаб от тази паша
а 2-3 седмици по-късно цъфти и липата така че вадене на мед от плодниците му е маиката при дадан блат
при лежаците няма нужда а при корпусните незнам как става
колкото до медъ които извадих захароса се бързо ам стоеше мек кат крем
а за да не блокират маиките при всяко вадене на медъ
вадя от магазините вадя и от плодниците по няколко пити до пило,направих си експеримент с 1 кошер ик от него не вадих мед от плодника и тои излезе страшно слаб от тази паша
а 2-3 седмици по-късно цъфти и липата така че вадене на мед от плодниците му е маиката при дадан блат
при лежаците няма нужда а при корпусните незнам как става
И при мен се застъпиха през 1011 г. Извадих рапичния мед недозрял в началото на цъфтежа на акацията. В някои буркани се получи въпросното разслояване на меда. Останаха за собствена консумация и за храна на пчелите. Тази година мисля да събера питите с най-недозрелия рапичен мед в допълнителен магазин на някой по-слаб кошер за доузряване, за да не разваля вида на акациевия мед от останалите кошери.
При Вас цъфна ли вече рапицата?
-
Да колеги в Хасковско цъфти, има вече по три четири пити по средата напръскани. Безпокои ме факта че чувам от колеги че пчелите пак взели да стават по агресивни. Някакъв съвет да са по спокойни