Лечение с пчелна отрова

Модератор: syzi

Публикувай отговор
pdp
Мнения: 54
Регистриран на: Съб Мар 11, 2006 10:09 pm
Местоположение: софия

Лечение с пчелна отрова

Мнение от pdp »

Данните от фармакологичното проучване на пчелната отрова показват, че тя съдържа компоненти със силен противовъзпалителен и болкоуспокояващ ефект. С пчелна отрова, приложена в малки дози се постига изразено понижение на кръвното налягане. Тя води до значително подобрение и на коронарното кръвообръщение. Друг интересен факт е способността и да разширява съдовете на мозъка. При локално приложение пчелната отрова води до силна и дълбока хиперемия (зачервяване), с което се подобрява местното кръвообръщение и се разнасят възпалителните и отпадни продукти. Установено е и наличието на изразено антитромботично действие, което я прави подходяща за профилактика на предемболични състояния и лечение на болни с атеросклероза и тромбоемболична болест.
Редица проучвания доказаха благоприятното въздействие на пчелната отрова върху възпалителния процес, болката и имунната система на организма. Апитоксинотерапията е показана при лечението на ставни заболявания с възпалителен и дегенеративен характер (ревматоиден артрит, спондилартрит, периартрити, деформиращи артрози на различни стави и др.), при мускулни и ставни болки, бурсити, тендовагинити, заболявания на периферната нервна система (плексити, радикулити, невралгии, ишиас, дископатии и др.), съдови заболявания (ендартерит, тромбофлебит, атеросклероза на съдовете на крайниците, болест на Рейно), трудно заздравяващи рани и постоперативни ръбци, негнойни възпалителни инфилтрати, навяхвания, профилактика и терапия на измръзвания, бронхиална астма и др.
Наскоро американски учени доказаха радиационнозащитния ефект на пчелната отрова, което беше потвърдено и от руски и японски изследователи.
Установено е, че около 2 % от хората страдат от повишена чувствителност към пчелната отрова, проявяваща се с бурна реакция дори само при едно ужилване. Затова лечението с пчелна отрова започва винаги след предварително изпитване на чувствителността на болния и изключване на противопоказания за такова лечение.
p4elar4e
Мнения: 476
Регистриран на: Съб Юли 05, 2008 7:46 am
Местоположение: Пловдив,4бр. Фарар,1бр. 7р. ДБ

Re: Лечение с пчелна отрова

Мнение от p4elar4e »

От доста години баща ми се оплака от болки в лактите и в коленете.Последно време болките се засилват.Бих искал да използвам пчелна отрова за намаляване на болката в ставите,т.к. знам,че помага.
Някой може ли да предложи конкретна процедура - колко пчели да жилят и къде точно,след колко време да се отстранява жилото/жилата,период на повторение на процедурата и т.н :?:
Ще бъде ли работоспособен след процедурата или отоците от ужилването ще са големи и няма да позволяват работа :?:
"Само две неща са безкрайни на този свят - вселената и човешката глупост.Но за първото не съм особено сигурен." Албърт Айнщайн
genata_fi
Мнения: 861
Регистриран на: Вто Май 20, 2008 10:20 am
Местоположение: София, Годеч - 7 ЛР, Евгени Филимонов
Обратна връзка:

Re: Лечение с пчелна отрова

Мнение от genata_fi »

Аз преди години страдах от болки в лявото рамо и само след две ужилвания в рамото през седмица се постигна страхотен ефект. Не зная дали не е самовнушение, че това ще помогне, но съм чувал от други възрастни пчелари, че има голям ефект. Трябва да се прилага на мястото, което е проблемно. Например ако те боли коляното - директно там трябва да приложиш ужилването, колкото да ти е жал за човека и за пчеличката. А за да не се подува може да се намаже самото място с чесън или слюнка с малко земя. Аз например откакто бях в болницата на системи през миналия май - не са ме жилили и сега в събота си направих експеримент. Понеже съм си чупил като дете лявата ръка и от време на време при захладняване на времето ме наболява ръката на мястото на счупването, та си пуснах една пчеличка и дори натиснах мехурчето от горе, за да пусне цялата отрова - и за моя голяма радост нямаше никакви проблеми - само леко подуване и сърбеж около мястото на ужилването. Така хем да разбера дали ще се повлияе организма ми на отровата, хем с лечебна цел. Няма пчелен продукт, който да не е полезен.
p4elar4e
Мнения: 476
Регистриран на: Съб Юли 05, 2008 7:46 am
Местоположение: Пловдив,4бр. Фарар,1бр. 7р. ДБ

Re: Лечение с пчелна отрова

Мнение от p4elar4e »

Благодаря,че сподели личния си опит по въпроса.В близко време ще пробвам.
"Само две неща са безкрайни на този свят - вселената и човешката глупост.Но за първото не съм особено сигурен." Албърт Айнщайн
Публикувай отговор

Обратно към “Апитерапия / Apitherapy”