Атеросклероза и мед от пчели

Модератор: syzi

Публикувай отговор
pdp
Мнения: 54
Регистриран на: Съб Мар 11, 2006 10:09 pm
Местоположение: софия

Атеросклероза и мед от пчели

Мнение от pdp »

Една чаена чаша прясно изцеден сок от лук се смесва с 1 чаена чаша течен пчелен мед. От тази смес се приема по 1 супена лъжица 3 пъти на ден 1 час преди ядене или 2-3 часа след ядене.
- Вземат се 20 г листа от касис и се запарват с 450 мл вряща вода. Изстиналата запарка се прецежда, подслажда се обилно с мед, разделя се на три части и се изпива през деня.
- Смесват се равни части прясно изцеден сок от чесън и мед. От добре разбърканата смес се взема по 1 супена лъжица 3-4 пъти дневно 30-40 минути преди хранене. Лечението продължава 4-6 седмици. След почивка от 1 месец може да се повтори.
- Всеки ден се изпива по 1 чаена чаша доматен сок, в която е разтворена 1 супена лъжица мед.
pdp
Мнения: 54
Регистриран на: Съб Мар 11, 2006 10:09 pm
Местоположение: софия

APTEPИOCKЛEPO3A (ARTHERIOSCLEROSIS)

Мнение от pdp »

APTEPИOCKЛEPO3A (ARTHERIOSCLEROSIS)
Старческа болест, характеризираща се с главозамайване, отслабване на паметта, умора, неспокоен сън, треперене на крайниците.
Като средство за борба с атеросклерозата, за удължаване на човешкия живот пчелните продукти се използват още от дълбока древност. Това е отразено и в свещените книги на будистите, мохамеданите, израелтяните и християните.
Нашите проучвания с пчелни продукти (мед, маточно млечице, цветен прашец и пчелна отрова), проведени върху 1200 пациента над 75 години, показаха, че при продължителна употреба те снижават холестерина и мастите в кръвта, подобряват функциите на сърдечно-съдовата, както и на всички останали системи, подобряват съня, апетита, паметта, зрението, диурезата и др.
Методи на приложение:
1. Пчелен мед. За предпочитане е нектарният мед. В продължение на 1-2 месеца се взема по 1-2 г на килограм тегло, разделен на 4 приема. След това се преминава на поддържаща профилактична доза но 1 супена лъжица сутрин и вечер преди храна, разтворена в чаша топла вода.
2. Маточно млечице. Може да се приема в естествен вид, по 100-200 мг дневно, сутрин и обяд преди храна, под езика.
3. Цветен прашец. По 1 кафена лъжичка три пъти дневно в продължение на 1 месец, след което се почива 1 месец и отново се повтаря.
4. Ужилване с пчели. Метод, препоръчван най-вече от лекари от ОНД. Един курс обхваща 80-120 ужилвания по схема. Започва се с биологична проба и постепенно увеличаване на ужилванията до 5-6 дневно.
5. Апикомплекс. Представлява смес от 1000 г мед, 200 г цветен прашец и 10 г маточно млечице. Взема се по схемата за пчелния мед.
От книгата “Медолечение” на д-р Стоймир МЛАДЕНОВ
Публикувай отговор

Обратно към “Апитерапия / Apitherapy”