Съюз на българските пчелари - СБП

Публикувай отговор
Аватар
Dinko
Мнения: 1817
Регистриран на: Пон Юли 26, 2004 8:31 pm
Местоположение: Чирпан
Обратна връзка:

Съюз на българските пчелари - СБП

Мнение от Dinko »

На 16.12.2014 г. от 11 часа в сградата на Община гр.Дулово, обл.Силистра се проведе Учредително събрание на Общинско пчеларско дружество към Сдружение"Съюз на българските пчелари".

Членът на УС на СБП и обл.председател на организацията в Шумен г-жа Даниела Челебиева гостува на пчеларите по покана на инж.Станьо Христов, инициатор за учредяването.
Учредители станаха 25 души пчелари. Гостът запозна участниците с историята на СБП, с целите и задачите, с успехите и неуспехите му.
Тя информира пчеларите за учредяването на Обединен български пчеларски съюз, с Устава, основните насоки и програма за дейност. Убеди опонентите, че създаването на дружеството отваря врата за членство на всички останали пчелари от общината и става повод за провеждане на Общо събрание на старото Общинско пчеларско дружество, което е прекратило дейността си от 10-ина години, но трябва да се иска отчетност от ръководството за дейността му.

За председател на Управителния съвет бе избран единодушно инж.Станьо Христов, а за председател на Контролния съвет Неджмедин Нури.

За членове на УС бяха избрани Ашкън Исмаил, Орхан Салим, Нуредин Ахмед и Петър Йоргов, а на КС Реджеб Али и Веселин Манчев.
Това е второто дружество в област Силистра, което се учредява към СБП след силистренското.

Всички учредители положиха подписите си против промени в Закона за пчеларство, насочени към изнасяне на пчелините от населените места или ограничаване броя на пчелните семейства в урегулираните поземлени имоти.
Публикувай отговор

Обратно към “Пчеларски организации в България”