Държавен фонд Земеделие

Публикувай отговор
Аватар
Dinko
Мнения: 1817
Регистриран на: Пон Юли 26, 2004 8:31 pm
Местоположение: Чирпан
Обратна връзка:

Държавен фонд Земеделие

Мнение от Dinko »

Изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие" Румен Порожанов подаде оставка, след като му беше официално поискана от служебния министър на земеделието и храните проф. д-р Христо Бозуков. Това съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Причината за искането е назряло обществено недоверие към фонда, съмнение в легитимността на избора на изпълнителния директор и решение на съда да възстанови предишното ръководство, поясни министърът.

Той допълва, че е получил сигнали от бенефициенти за нередности при проекти и е необходимо да се направи цялостна ревизия на фонда.

"За да може да бъде извършена коректна проверка в Държавен фонд "Земеделие", очаквам оставката на Румен Порожанов до 1 час", посочи по-рано Бозуков.

Във връзка с официално поисканата от министъра на земеделието и храните проф. д-р Христо Бозуков оставка на изпълнителния директор на ДФ ,,Земеделие“ Румен Порожанов и предизвикания медиен интерес информираме, че Румен Порожанов е подал своята оставка.




1 февруари 2017 г. Пресцентър ДФ "Земеделие"
Аватар
Dinko
Мнения: 1817
Регистриран на: Пон Юли 26, 2004 8:31 pm
Местоположение: Чирпан
Обратна връзка:

Re: Държавен фонд Земеделие

Мнение от Dinko »

До 31 януари стопаните доказват реализацията на произведените плодове и зеленчуци по схемите за обвързано подпомагане
От 3 до 31 януари 2017 година земеделските стопани, които кандидатстват по схемите за обвързано подпомагане за плодове и зеленчуци и за зеленчуци - оранжерийно производство, трябва да подадат декларация по образец и да предоставят документи, които доказват минимални добиви и реализация на произведената продукция.
Утвърденият образец на електронен опис на предоставените документи, доказващи реализацията на произведената продукция от заявените за подпомагане площи по схемите за обвързано подпомагане за плодове, зеленчуци и зеленчуци - оранжерийно производство е достъпен за изтегляне и попълване на сайта на ДФ „Земеделие“. Към приложения файл е изготвена и инструкция за неговото попълване.
Попълненият опис по образец се подава до 31 януари 2017 г. на електронен и на хартиен носител, както и копия на описаните документи се представят в областните дирекции на Фонд „Земеделие“ по постоянен адрес на кандидата – физическо лице и адрес на управление на кандидата – юридическо лице или едноличен търговец.
В декларацията може да се отбелязва площ, на която се отглежда съответната култура, само до размера на заявената за подпомагане в Кампания 2016 площ по схемите за плодове, зеленчуци и зеленчуци - оранжерийно производство.
Помощта се определя на хектар при отчитане на изискването за минимален добив, съгласно приложение № 5 на Наредба 3 от 17.02.2015 г.
Не подлежат на подпомагане кандидати по схемите за обвързана подкрепа за плодове и зеленчуци, които не са предоставили в определените срокове декларация и опис по утвърдения образец за произведена и реализирана продукция през годината на кандидатстване.

27 декември 2016 г. Държавен фонд „Земеделие“-РА
Аватар
Dinko
Мнения: 1817
Регистриран на: Пон Юли 26, 2004 8:31 pm
Местоположение: Чирпан
Обратна връзка:

Re: Държавен фонд Земеделие

Мнение от Dinko »

Нова оставка в Министерството на земеделието. Подаде я директорът на Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството проф. Васил Николов.
„Имах разговор с министъра тази сутрин и след това подадох оставка“, коментира проф. Николов, цитиран от Дарик.

Шефът на агенцията по животновъдство преценил, че няма да може повече да работи спокойно

"Оставката не ми е искана, сам си я носех в джоба. Прецених, че повече няма да мога да работя спокойно", заяви проф. Николов пред "24 часа".

Той не пожела да влиза в конкретика за мотивите си да напусне. Само намекна, че е научил, че около името му се създава особено напрежение и претенции.

"С министъра разговаряхме спокойно, толерантно, и двамата сме професори", каза Николов.

Той все пак обясни, че подобна обстановка около работата си не е чувствал досега, въпреки че е начело на агенцията от 2009 г. и са се сменили 6 министри, включително и 3 служебни правителства. Успял да се пребори агенцията по животновъдство да продължи да съществува, въпреки опитите в началото да бъде закрита.

"Няма незаменими хора, за длъжността ми има много кандидатури", каза още проф. Николов.

И допълни, че предстои много работа в агенцията, от 1 март се влиза в кампания по директните плащания. Агенцията по селекция и репродукция в животновъдството проверява подадените от развъдните организации животни, които са под селекционен контрол и за които се дават субсидии за т.нар. обвързана подкрепа.

Оставката най-вероятно е свързана с фермерския протест. Бозуков вече направи първите отстъпки пред протестиращи фермери, като склони да преразгледа начина на дотиране на фермери, отглеждащи кози и овце.

Млекопроизводители и земеделци протестираха пред сградата на аграрното министерство срещу мярка, ограничаваща ги да продават суровината си свободно на българския пазар.
Публикувай отговор

Обратно към “Кредити от държавата / Credits and grants”