назад към Библиотека


Семейство Кисови – Пчелар №1 на България за 2003 г.

Преди пет години вестникът на всички български пчелари „Пчела и кошер“ даде идеята и осъществи в материален план национален приз, който развълнува и вдъхнови нашите пчелари 27-10-2003 г. Вече четирима големи, всепризнати пчелари с гордост го притежават. Първият носител на най- високото отличие в пчеларската гилдия е КИРИЛ КИРОВ от Несебър, който стана Пчелар № 1 на България за 1999 г. Той е лидер в работата по маркетинга на пчелната продукция. Царят на мановия мед МАНОЛ ТОДОРОВ от Царево получи приза за 2000 г. Пионерът и майсторът на екологичното пчеларство у нас ДИМО ДИМОВ от гр. Елена е третият носител на званието. След него за 2002 г. вестникът удостои със своя приз ГЕОРГИ ОСИКОВСКИ от с. Селановци, който поставя винаги на първо място науката.

Петият пчелар № 1 на България е вече определен. За 2003 г. това е цялото задружно семейство на ЛЮБОСЛАВ КИСОВ, което е неделимо в своята огромна и много успешна работа в областта на майкопроизводството. Както вече съобщихме тяхното, работещо по най-съвременна технология майкопроизводствено стопанство може годишно да дава при пълно натоварване 10 000 весококачествени пчелни майки. Любослав Кисов, съпругата му Таня, синовете му Асен и Калоян са известни на всеки български пчелар. Малцина са онези, които не са внесли в едно или повече от пчелните си семейства майки, произведени от техните златни ръце.

На това достойно за високия приз „Пчелар № 1 на България за 2003 г.“ семейство в.“Пчела и кошер“ от името на своите хиляди читатели желае здраве и просперитет в тяхната деликатна, отговорна, трудна и много полезна за българското пчеларство дейност, извършвана напълно в съзвучие с европейските стандарти и изисквания. Честито на фамилията Кисови! Бел. ред. Призът ще бъде връчен на специалната среща- пресконференция, организирана от вестника, от Българския пчеларски съюз, от Асоциацията на майкопроизводителите в България и от Асоциацията на търговците на мед.

Дискусията по темата „Майкопроизводството – решаващ фактор за качеството и количеството на продукцията на мед“ ще се състои на 30 октомври в голямата зала на агенция СОФИЯ ПРЕС, ет. 7. Адрес : ул. „Славянска № 29“, София. Каним всички пчелари, фирми, научни работници и дейци на българското пчеларство, които имат отношение към най- важните проблеми на пчеларството да участват в срещата и разискванията.