назад

Оса

Извадки от Пчеларския форум за унищожаване на осите

200 гр.захар + 300 мл.оцет + 100 мл.бира+ 1-1.5л вода.
Разливам в шишета PET от минерална вода с по-широките капачки.Пълня ги 1/3-1/2 и поставям между кошерите на земята. Може и вързани за дървата, но на първо време трябва да има и при кошерите. Само днес не съм прецеждал. Труповете на осите хвърлям на страни,където има храсти с врабчета. Би трябвало да заравям осите, но аз не го правя. Тази година нападението на оси е неимоверно голямо. Без бира може, но не е така атрактивна примамката. Особено леко прокисналата. Без оцет не може-той привлича осите и ги мори. Не заменяйте захарта с мед. Ще напълните шишетата с пчели.

Рецептата написа потребител – 34038
Оса

Оса

Това беше много полезен съвет.
Тия гадини – осите са голяма напаст.
Мога да ви предложа една хитринка за да си улесните работата.
Бутилката се отрязва напречно до 10 см. от отвора и. Отрязаното парче се обръща и се поставя пак в бутилката, но с отвора надолу.
По този начин в горния край се образува фуниеобразен отвор, който по-лесно увлича осите към отвора. След като влязат в бутилката, осите не могат да се върнат обратно, защото се образува клапа като на винтер за риболов и така всичко остава вътре. Тези оси, които не са се удавили вие ще си ги удавите. За да излеете сместа заедно с осите – просто махате фунията и изливате.
Успех !

Мнението написа DAN