Състояние на пчелните семейства по региони.

Модератор: toko652003

tishoo
Мнения: 76
Регистриран на: Пон Апр 07, 2008 9:16 am
Местоположение: Панагюрище

Re: Състояние на пчелните семейства по региони.

Мнение от tishoo »

И при нас акацията не цъфтя както трябва, почти нищо не събраха от нея и от сега на татък няма голяма паша, мисля след 1 седмица да извъртя меда от магазините и да ги оставя на един магазин само.
llachkoo
Мнения: 12
Регистриран на: Вто Май 08, 2007 10:21 pm

Re: Състояние на пчелните семейства по региони.

Мнение от llachkoo »

Моите кошери се намират в с.Извор Брезнишка община.Акация има малко.Когато тя цьфтеше,имаше валежи и от нея не събраха нищо.Сега събират от ливадите,но ми се струва, че реколтата няма да бъде много добра.


Но колкото,толкова!
drone
Мнения: 660
Регистриран на: Вто Фев 01, 2005 8:54 pm
Местоположение: Асеновград

Re: Състояние на пчелните семейства по региони.

Мнение от drone »

При мен липата, драката и къпината преминаха. Добива на мед засега е мижав- магазините наполовина пълни и незапечатани. Така и ще ги карам другата седмица на слънчоглед. На него не разчитам вече за мед, ами повече на плевелната растителност наоколо. Годината не върви добре засега.
Аватар
toko652003
Мнения: 1303
Регистриран на: Пет Авг 06, 2004 8:27 pm
Обратна връзка:

Re: Състояние на пчелните семейства по региони.

Мнение от toko652003 »

Tук( в шуменско) е почти същото най-много ден два да има принос от липата магазините(корпусите) са пълни на 1/3 -та , но все пак е по добре от миналата година иначе роенето си продължава ;)
toko6520035927(Skype)
avliga
Мнения: 106
Регистриран на: Чет Май 15, 2008 3:36 pm

Re: Състояние на пчелните семейства по региони.

Мнение от avliga »

Кошерите ми са в с.Попово,обл.Ямболска.
Пашата е наблизо.Необходимите пръскания с препарати на културите се извършват изключително внимателно,благодарение на застъпничество на кмета ни -Ангел Димитров,след уведомително писмо за датите и то само сутрин,от 5 до най-късно 8 часа.Нашите БЛАГОДАРНОСТИ!
Преди две седмици започнах да вадя мед.Рапицов.За първи път вадя такъв мед,и благодарение на Вас колеги,се справих.Нямаше много.От 8 кошера,от което един след роене,само 2 тенекии.Преди два дни започнах второ вадене.Мед има доста.Драка и кориандър.Но! Майките на повечето кошери са се качили горе и са снесли в магазинните пити.Повечето е търтеевото пило/май така си правят?/.
Кориандъра продължава цъфтежа,драката също.Започва и слънчогледа.Има много цъфнали треви по полето,след преваляванията.Надявам се на най-добрата медоносна година от 7 години насам,защото не допуснах роене в пчелина си.Имам отзиви за добър мед и от други колеги.Пожелавам на всички,пълни ,пълни ,пълни магазини!!!
Наближава празника на св.Прокопи,покровителя на пчелите и пчеларите.Пожелавам на всички:Нека светията ни помага! Да ни са здрави ръцете,та да успяваме да издържим . Денем и нощем центрофугите да не спират да се въртят!! :D
stonit
Мнения: 263
Регистриран на: Сря Апр 23, 2008 9:35 am
Обратна връзка:

Re: Състояние на пчелните семейства по региони.

Мнение от stonit »

Моя пчелин се намира на 10 километра от Бургас. Пчелите са полудели да сьбират нетар.Такова нещо не се е случвало от 4 години.По 3-4 магазина 10 рамкови с мед са сабрали но не е запечатан,а почва да цьфти и сльнчогледа. Няма никакво роене.Кошерите ми са двумайчини и непосредствено преди пашата ги обединих и отделих по старата майка с 4-5 пити с пило и направих отводки.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Мнения / Opinions”