кошери от фибран
Модератор: valvrv
Re: кошери от фибран
Аз си режа фибрана на циркуляра.Става много добре.
- toko652003
- Обратна връзка:
Колеги, какво лепило ползвате за фибрана???
Uploaded with ImageShack.us
Полиуретаново PU D4 /днес си взех това в ляво/ и не само за фибран-а го ползвам , правя си дъна за ЛР , лепя и дървото с него с две думи - супер лепило .
Ето още едно
Uploaded with ImageShack.us
Лепи се и с С 200,и с Дърводелско лепило.Имам няколко кошера от фибран с рамка от дърво в горната част където лягат рамките.
Не го ли прогризват? Някой се оплакваше.
Всички се раждат и всички умират, но малцина разбират защо живеят
-
- Обратна връзка:
Силните семейства през лятото го прогризват , а през зимата птиците разширяват входа ако не е " окантен" с дърво или нещо твърдо. Много добра работа вършат тези кошери като оплодни съндъчета или за отводки.
Интересува ме къде точно го прогризват по прелките или наред и ако е окантен както казваш ще повредат ли и правата стена?
EDIT: Колегата krumned е дал такива снимки на предната страница, но не споделя по-късен опит.
EDIT: Колегата krumned е дал такива снимки на предната страница, но не споделя по-късен опит.
Всички се раждат и всички умират, но малцина разбират защо живеят
Както написах по горе,имам няколко кошера от фибран.За да ги предпазя от прегризване,ги намазах с Ц-200 от вътрешната страна(две ръце).Резултатите от опита...........на лято.
ще споделиш ли какво се случи с боята по капака че и аз си направих такива сандъчета за отводки и се чудя да пробвам ли с боя или някакъв винил да лепнаludiqmaks написа:несъм слагал ламарина не намирам смисал да я слагамbatrosko написа:ludiqmaks, как си захванал ламарината за капака?
Какво стана с този вид кошери след толкова време-отказахте ли се или още работят ?
При този вид кошери горелката за дезинфекция май отпада?
Не отпада-просто стават невидими
много съм доволен, ползвам 5 рамкови ДБ. боята дори и отгоре на капака не е мръднала, сега предстои втора зима. ползвам ги основно за оплодни, сравнено с дървените нуклеоси майките пронасят по-рано, отводките имат по бързо развитие. тази зима ще направя още. прогризване имах около горния отвор лятото, но сега ще го корегирам с дървен пръстен, прелката е също издълбана в дървена летва. дезинфекция правя с клеева тинктура, незнам колко е ефективно, но огъня ще го стопи до размер на кафяна чашка