ДОМАШЕН КЕТЧУП С МЕД

Модератор: Gojyto

Публикувай отговор
avliga
Мнения: 106
Регистриран на: Чет Май 15, 2008 3:36 pm

ДОМАШЕН КЕТЧУП С МЕД

Мнение от avliga »

ДОМАШЕН КЕТЧУП С МЕД

Ние, селянките си имаме зеленчукови градини.А тая, че и миналата година имаше домати в изобилие! Моите синове и внучето обичат спагети. Но....този кетчуп който е в магазините е....Ами кой го знае какво е! Не е доматено пюре във всички случаи!
И аз правя мой кетчуп!
Ето какво правя!
Измитите , почистени от местото на което се държат за дръжките домати, се прекарват през приспособлението за доматен сок. Меля и изварявам едновременно.Когато се изпари в съда -една голяма тава, добавям пак сок. Така извареното количество, колкото и да е, защото не тегля, че няма време за такива работи, овкусявам по следния начин: Къри, черен пипер, индийско орехче, смляна чубрица, мед да е сладък кетчупа и дъхав на билки, сол. Всичко на вкус!Да не есолено, да не е кисело, да не е много сладко!Да си е кетчуп!
Може към тази смес да се прибави и ябълково пюре, ако има такова.Тогава става истински кетчуп, защото такава е оригиналната рецепта.

Сместа разсипвам в малки бурканчета-за едно ястие, и стерилизирам 10-ина минути.
Публикувай отговор

Обратно към “Апикулинария / Apiculinary”