Хомеопатията - сигурно средство при ужилвания от пчели

Information, articles and everything for bee poison.
Публикувай отговор
Аватар
Dinko
Мнения: 1817
Регистриран на: Пон Юли 26, 2004 8:31 pm
Местоположение: Чирпан
Обратна връзка:

Хомеопатията - сигурно средство при ужилвания от пчели

Мнение от Dinko »

Винаги си заслужава да имате под ръка няколко добри лекарства, към които да прибегнете в случай на ухапване или ужилване от насекоми.


Анафилактичният шок е най-голямата заплаха за хората, които са алергични към ухапване или ужилване. Той се случва най-често след ужилване от пчела или оса. Настъпва внезапно, протича тежко и ако не бъде лекуван по подходящ начин, може да има фатален край.

Симптомите на анафилактичен шок включват внезапен срив на кръвното налягане, припадък, уртикариален обрив, сърбеж в отделни участъци на тялото, най-вече ушите, устата и гърлото, умствена обърканост и бързо настъпващ оток в зоната на ужилването.

Медикаментозното лечение на анафилактичния шок се провежда с инжектиране на епинефрин – синтетична форма на адреналин. Хората, които са имали силни алергични реакции трябва да носят със себе си такава инжекция, която да направят в случай на нужда, за да редуцират проявите на алергията. Някакво противоалергично средство също може да е от полза в спешна ситуация. Прилагането им при всички ухапвания, обаче, е безсмислено и вредно, макар доста телевизионни реклами да ни изкушават да се мажем с противоалергични мазила за щяло и нещяло.

При анафилактичен случай задължително се търси спешна лекарска помощ, защото той е животозастрашаващо състояние.

За щастие, съществуват хомеопатични лекарства, които действат също толкова бързо и ефективно като споменатите медикаменти при ужилвания от комари и пчели и ухапвания от кърлежи, но без техните странични ефекти.

Apis Mellifica е първото лекарство, за което се мисли при ухапване или ужилване, които заплашват да предизвикат анафилактичен шок. То помага най-добре, ако се дава на чести приеми и във висока потенция. Apis съответства на бързо развиващ се оток след ужилване от пчела. Други лекарства, за които може да се помисли са Aconite, Belladonna и Carbolic Acid.

Когато ужилят някого, пчелите губят жилото си и умират. Изваждането на жилото от ухапаното място е много важно и трябва да се направи колкото е възможно по-скоро. Никога не изстисквайте зоната с цел да изтласкате жилото – така то освобождава още повече отрова в кожата. Направен мъничък разрез „на кръст” с много остър нож, например, макетно ножче и после извадете жилото. Локалното приложение на леден компрес редуцира подуването. В случая се мисли за Apis и за Ledum.

Ledum ще ви помогне, ако отокът се съпровожда с парещи болки, които се влошават от движение и от топли компреси, но се облекчават от студени компреси.

Осите и стършелите не оставят жилото си в плътта на ужиления. За разлика от пчелите, те могат да жилят многократно. Разбира се, че най-разумно е първо да сте сигурни, че сте отстранили насекомото, за да избегнете повторно ужилване. След това изберете лекарство измежду Apis, Ledum и Arnica.http://homeohelp.eu/
Аватар
Dinko
Мнения: 1817
Регистриран на: Пон Юли 26, 2004 8:31 pm
Местоположение: Чирпан
Обратна връзка:

Re: Хомеопатията - сигурно средство при ужилвания от пчели

Мнение от Dinko »

АПИС МЕЛИФИКА
Медикамент от спешен порядък. Изготвен е на базата на пчелна отрова.
Всеки, който реагира бурно на ухапване от пчела, трябва да го има. Неговият ефект е по- бърз от кортизона. Приемът му не изключва съвместяване с други алопатични /нормални/ медикаменти.
При ухапване, започваме приема през половин час по 5 гранули и при подобряване ги разреждаме. Хомеопатичния препарат Apis 30 ch е изключително ефективен.
Апис се изписва в разреждане 15 или 30.
Той е показан и при:

всички видове оток от алергичен или възпалителен характер, който може да бъде
локален - ухапване от насекоми, циреи
генерализиран – слънчев удар или уртикария.
Характерно за всички отоци е, че са придружени със сърбеж, облекчаващ се от студено.
Подобрява състоянието ни ако имаме треска, придружена с липса на жажда.
Публикувай отговор

Обратно към “Пчелна отрова / Bee poison”