Покана за членство в единния БПС

Proposals from beekeepers for beekeeping and our beekeeping portal.
Аватар
Dinko
Мнения: 1817
Регистриран на: Пон Юли 26, 2004 8:31 pm
Местоположение: Чирпан
Обратна връзка:

Re: Покана за членство в единния БПС

Мнение от Dinko »

ЗА ВСИЧКИ ПЧЕЛАРИ – ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА ПЧЕЛНИ ПРОДУКТИ
Уважаеми колеги пчелари,
На проведената на 13.02.2010г. в гр.Плевен среща-разговор на пчелари от цялата страна се взе важно решение за учредяване на нова единна пчеларска организация на 27.03.2010г.в гр. Пловдив. Основната цел на единната пчеларска организация е защита на интересите на всички пчелари произвеждащи пчелни продукти, независимо от броя на пчелните им семейства, в т.ч заплащане от държавата на пчелоопрашването, защита на приемливи изкупни цени на меда и др. Предвижда се единната организация да се изгради от долу нагоре, като основните структурни звена ще бъдат общинските пчеларски организации. Членове ще бъдат както физически лица (отделните пчелари, независимо от броя на пчелните им семейства), така и юридически лица. Съществуващите национални пчеларски организации няма да участват в учредяването на новата единна пчеларска организация.
Призоваваме всички пчелари, които искат защита на колективните и личните им интереси, да се включат активно в учредяването на единната пчеларска организация. За да участвате в учредяването е необходимо:
1.Минимум 10 пчелари от общината да проведат събрание, на което:
- с явно гласуване да изберат председател и протоколчик на събранието;
-участниците да се запознаят с концепцията за създаване на организацията, с проекта за устав, с целите и задачите на организацията;
-с явно гласуване да вземат решение за участие в учредяването;
-да се избере комисия от трима или пет члена за провеждане на тайно гласуване за избор на кандидат за учредител. Лицата, които са предложени за избиране нямат право да са членове на комисията по избора;
-с тайно гласуване да изберат един представител (учредител) за участие в учредителната конференция. Ако пчеларите на събранието са над 40 души, да изберат двама представители за учредяването.
Важно: по места пчеларите се познавате. Затова много внимавайте и изберете за свои представители честни, почтени и активни пчелари, на които имате доверие. Каквито хора изберете по места, такова ще е и управлението на новата организация на национално ниво.
-да се състави протокол с решението за участие в учредяването и с избрания/те учредител/и. В протокола да се запишат трите имена на учредителите, броя на пчелните им семейства, дата на раждане, образование, адрес за контакти, телефони - домашен, служебен, GSM, електронна поща (ако имат);
-протоколът да се подпише от всички подкрепили решенията на събранието, като си запишат трите имена и се подпишат. В началото на протокола да се запише на коя дата и в кое населено място е проведено събранието, а в края му имената на председателя и протоколчика.
-протоколът незабавно да се изпрати с препоръчано писмо на посочения в края на обявата адрес. Срокът за изпращане на протоколите е 18.03.2010г. В краен случай протоколи могат да се донесат и в деня на учредяването, но след предварително уведомяване по телефона на организаторите.
2.Областни и общински пчеларски организации - юридически лица, които желаят да участват в учредяването е необходимо:
-да представят протокол с решение на правоимащия орган за участие в единната пчеларска организация;
-протокол от правоимащия орган за избраното физическо лице за участие в учредяването и за представител на юридическото лице. За представителя на юридическото лице да предоставят същите данни, като за пчеларите учредители - физически лица;
-устав на организацията;
-документ за актуално състояние;
-декларация, че юридическото лице не членува в други национални организации със същия предмет на дейност, или, че в срок до три месеца след учредяването ще прекрати участието си в такива организации.
Посочените документи на юридическите лица да се изпратят с препоръчано писмо най-късно до 18.03.2010г. По-късно изпратени документи няма да се разглеждат. В този случай организациите ще станат членове по-късно и няма да са учредители.
Областни и общински пчеларски организации - юридически лица, които поради невъзможност да изберат в този срок представители за учредители, могат да направят събрания със своите членове като пчелари - физически лица, по описания по-горе в точка 1 начин.
Общините, които на успеят да изберат учредители, впоследствие могат да станат членове на единната пчеларска организацията.
Желаещите да получат концепцията и устава да посочат незабавно адрес за изпращане или електронна поща.
За контакти и допълнителна информация: 02/934 09 91 или 0898 641 613 инж. Михаил Михайлов; e-mail: mvmmiva@dir.bg.
Документите за участие в учредяването изпращайте на адрес: гр. София, п.к 1202, ул. „Цар Симеон” № 92, за Михаил Михайлов
От работната група

ИЦ/ИЦ
Аватар
Dinko
Мнения: 1817
Регистриран на: Пон Юли 26, 2004 8:31 pm
Местоположение: Чирпан
Обратна връзка:

Re: Покана за членство в единния БПС

Мнение от Dinko »

ПРОТОКОЛ

ЗА ПРОВЕДЕНО СЪБРАНИЕ НА ПЧЕЛАРИТЕ

………….……….……………………………………………………..…………………………...
(наименование на Пчеларската организация и/или населено място )

Днес, ................................. в гр./с. ................................. в………часа се проведе събрание на пчеларите по предварително обявен дневен ред - вземане решение за участие в учредяването на Съюз на българските пчелари и избор на учредители (делегати) за Учредителното събрание, което ще се проведе на 27.03.2010 г. в гр.Пловдив в „Дома на техниката” на ул.” У. Гладстон” №1. от 11 часа.
Присъстваха ……….души ( поне 10 ).
Председателят на дружеството /Инициаторът за провеждане на събранието ……………………………. предложи за по-делово протичане с явно гласуване да се изберат………………………………………….. за председател и ……………………………. ……….за протоколчик на събранието.
За председател на събранието с мнозинство бе избран/а .................................................................................
За протоколчик на събранието с мнозинство бе избран/а....................................................................................
Председателят на събранието…………………………………………………. прочете обявения дневен ред:
1. Обсъждане на Концепцията за създаване на организацията, Проекта за устав, целите и задачите на единната пчеларска организация;
2. Издигане на кандидатури за учредители (поне двама, ако присъстващите са повече от 40 души) за участие в Учредителното събрание, което ще се проведе на 27.03.2010 г. в гр.Пловдив в „Дома на техниката” на ул.” У. Гладстон” №1. от 11 часа;
3. Избор на комисия от трима члена за провеждане на тайно гласуване за избор на учредител/и (издигнатите кандидати за учредители нямат право да са членове на комисията по избора);
4. Избор на учредител/и чрез тайно гласуване (раздава се на всеки присъстващ бюлетина, съдържаща списък с имената на кандидатите за учредители и всеки огражда името на избрания от него кандидат, получилите най-много гласове се избират за учредители).

По т. 1 от дневния ред:
Изявление: Председателят на дружеството/ Инициаторът за провеждане на събранието ……………….. …………………………запозна участниците с Концепцията за създаване на организацията, с Проекта за устав, с целите и задачите на единната пчеларска организация.
(Правят се предложения за промени в устава, ако има такива, които се прилагат към протокола.)
Предложение: С явно гласуване да се вземе решение за участие в учредяването.
РЕШЕНИЕ: За участие в учредяването.
От общо .................. присъстващи
с “за” гласуваха ……….. души,
с “против” гласуваха …………..души,
с “въздържал се” гласуваха ………… души.
ПРИЕМА СЕ

По т. 2 от дневния ред:
Изявление:
1. …………………………………………………предлага за учредител………………………..........................
/две имена на издигащия кандидатура/ / две имена на издигнатия кандидат/
2. …………………………………………………предлага за учредител………………………..........................
3. …………………………………………………предлага за учредител………………………..........................

Предложение: Да се проведе избор с тайно гласуване на ………..учредител/и.
/брой/
РЕШЕНИЕ:За таен избор на …….. учредител/и.
Предложението беше подложено на гласуване както следва:
От общо .................. присъстващи
с “за” гласуваха ………. души,
с “против” гласуваха ……..….души,
с “въздържал се” гласуваха ……....души.
ПРИЕМА СЕ

По т. 3 от дневния ред:
Изявление: Председателят на събранието предлага за членове на Комисията по избора на учредител/и следните лица:
1. ………………………………………………………………
2. ………………………………………………………………
3. ………………………………………………………………
Предложение: Предложените лица да влязат в Комисия по избора на учредител/и.
РЕШЕНИЕ: За избор на Комисията по избора на учредител/и.
Предложението беше подложено на гласуване както следва:
От общо .................. присъстващи
с “за” гласуваха ………. души,
с “против” гласуваха ……. .. души,
с “въздържал се” гласуваха ………. души.
ПРИЕМА СЕ

По т. 4 от дневния ред:
Изявление: Председателят на събранието обявява почивка от 10 минути, през което време Комисията по избора на учредител/и подготвя бюлетините.
Председателят на Комисията раздава бюлетините и организира тайното гласуване.
След приключване на тайното гласуване Комисията по избора на учредител/и преброява бюлетините и подрежда кандидатите за учредители по брой получени гласове. Председателят на Комисията обявява резултатите от тайното гласуване, като броят на учредителите е 1, ако на събранието присъстват от 10 до 40 души, 2 – ако присъстват от 41 до 80, 3 – от 81 до 120 и т.н.
РЕШЕНИЕ: За избор на учредител/и
1. Трите имена …………………………………………………………………………………,
брой пчелни семейства……….,дата на раждане……………….., образование………………, адрес за контакти………………………………………………………………………телефони: домашен…………….., служебен……………….., GSM……………………………………,e-mail………………………………….
2. Трите имена …………………………………………………………………………………,
брой пчелни семейства……….,дата на раждане……………….., образование………………, адрес за контакти…………………………………………………………………….. телефони: домашен…………….., служебен……………….., GSM……………………………………,e-mail………………………………….

Приложения:
1. Списък на присъстващите, съдържащ трите имена, адреса по местоживеене, брой пчелни семейства и подпис.
2. Предложения за промени в устава.

С тези решения събранието на пчеларите за вземане решение за участие в учредяването на Съюз на българските пчелари и избор на учредители (делегати) за Учредителното събрание беше закрито.

Протоколчик:...............................................
/............................................./

Председател на събранието:.....................................................
/................................................./

Председател на
дружеството/
Инициатор на
събранието: .....................................................
/................................................./
ФЕРАРИСТ
Мнения: 135
Регистриран на: Пет Апр 07, 2006 3:58 pm
Местоположение: Ямбол, Ст. Загора
Обратна връзка:

Re: Покана за членство в единния БПС

Мнение от ФЕРАРИСТ »

Добре звучи като цяло, но в сегашната обстановка, това е абсолютно неосъществимо......ся някой мое да ревне че не можело така, или нещо от сорта, ама ще си оставя мнението тука в тая тема, за да напомня на някой при нужда какво точно е излязло от това.....
dimitarbonev
Мнения: 1741
Регистриран на: Пет Ное 03, 2006 2:59 pm
Местоположение: Пловдив
Обратна връзка:

Re: Покана за членство в единния БПС

Мнение от dimitarbonev »

То е лесно така "нали ви казах" по интересно е да предложиш разумно решение. Залата е сравнително голяма но трудно ще се съберат повече от 300-350 души. Най-добре е всеки желаещ да стане учредител да присъства, но сами разбирате, че практически това е невъзможно.
Това, което човек сам си направи, никой друг не може да му го направи.
http://donboneti.mylivepage.ru/
Аватар
Dinko
Мнения: 1817
Регистриран на: Пон Юли 26, 2004 8:31 pm
Местоположение: Чирпан
Обратна връзка:

Re: Покана за членство в единния БПС

Мнение от Dinko »

ФЕРАРИСТ не се ядосвай :D
Добре че не искат натурален акт от мястото където
гледаш пчелите.
То пък държавата го поиска, дадохме го .
70 лева осигуровки - плашаме.

А държавата какво прави за нас - нищо.
Аватар
Dinko
Мнения: 1817
Регистриран на: Пон Юли 26, 2004 8:31 pm
Местоположение: Чирпан
Обратна връзка:

Re: Покана за членство в единния БПС

Мнение от Dinko »

Уважаеми колеги,
Имам приятната задача да се обърна към вас с молба за съдействие, за да поканим пчеларите от гр.Шумен и областта на среща, която ще се проведе на 24.03.2010 г. от 17 часа в РБ”Стилиян Чилингиров”, във фоайето на втория етаж на библиотеката.
Ще бъде изнесена лекция на тема:”Развитие на пчелното семейство според сезона”, лектор Георги Георгиев от София. Срещата е по покана на пчеларските дружества и кооперацията от гр. Шумен и под патронажа на библиотеката.

Кратка биография на лектора Георги Иванов Георгиев

Роден е през 1946 г. в гр.Шумен, живял и учил в гр.Нови Пазар, където завършва Политехническа гимназия ”Хан Аспарух”, отбива втората година от военната си служба в Пети полк –гр.Шумен като старшина-школник. Висше образование завършва в Математическия факултетет на СУ”Климент Охридски”, работи 3 години в Института по автоматизация на производството и дълги години като учител по математика в гр.София .
С много любов прегръща пчеларството и заедно със съпругата си и двамата си сина продължава да работи в тази област. Жена му Цветанка Георгиева е завършила Славянска филология, превела е книги и по пчеларство.
Георги Георгиев е бил председател на Столичния пчеларски съюз в продължение на два мандата. Като пчелар и председател на пчеларската организация има много публикации в печата и изяви по БНР и БНТ. Участвал е в много пчеларски изложения, симпозиуми и др., не само в нашата страна, но и в Сърбия, Унгария, Гърция и др.
Продължава да се занимава активно с лекторска дейност в областта на пчеларството, публично е заявил, че до края на живота си ще работи всеотдайно за пчеларското дело в България.

Биографията е предоставена от брат му Пл. Георгиев, собственик на магазин „Слънце” в гр.Шумен, за контакти GSM 0899 362 042

Благодаря Ви!
С уважение:Даниела Челебиева

Моите телефони за контакти са: 800 953 и GSM 0885 278 516 ; 0896 878 211
Аватар
Dinko
Мнения: 1817
Регистриран на: Пон Юли 26, 2004 8:31 pm
Местоположение: Чирпан
Обратна връзка:

Re: Покана за членство в единния БПС

Мнение от Dinko »

Уважаеми колеги-пчелари,
Най-сърдечни поздрави послучай Учредяване на Съюза на българските пчелари!
Пристигна и писмо от зам.министъра на МЗХ д-р Цветан Димитров в отговор на изпратената от шуменските пчелари Декларация, подписана в присъствие на шуменските медии на 10.02.2010 г. в НЧ"Напредък"-гр.Шумен. То завършва така: "Приветстваме инициативата за обединение на пчеларските организации в страната. В момента няма пчеларска организация, която изцяло да покрива критериите за представителност на национално ниво, съгласно сега действащия Закон за пчеларството.Считаме, че ако това начинание се реализира, то ще бъде особено полезно при съвместната работа с държавните институции."
Дано всички заедно да успеем да защитим пчелите, главни опрашители на ентомофилните растения, а също и интересите на всички пчелари-производители на пчелен мед и пчелни продукти, както в България, така и в ЕС.
С уважение:Даниела Челебиева, член на УС на СБП
Публикувай отговор

Обратно към “Предложения / Proposals”