Супер стрипс - впечатления !!!

Модератор: Scutellator

bat_minka
Мнения: 50
Регистриран на: Пон Фев 09, 2009 9:26 am
Местоположение: Veliko Tyrnovo

Re: Супер стрипс - впечатления !!!

Мнение от bat_minka »

rudy69 написа:
bat_minka написа:Вчера си поръчах от София- супер стрипс цена на опаковката 6.97лв. днес си ги получих по еконт дано са добри.Иначе в магазина в Плевен са 9 лв.,в София в магазин 8.50, а този Драган джаич е директен вносител от Ниш Сърбия.http://gordyan.wordpress.com/
Дайте някакви координати на този директен вносител, че в този сайт нещо не намирам нито телефони нитито адрес.
дръпни със скролера наи отдолу има тел. и емеил
p4elar
Мнения: 188
Регистриран на: Вто Авг 29, 2006 2:11 pm
Местоположение: Генерал Тошево Добричко

Re: Супер стрипс - впечатления !!!

Мнение от p4elar »

колеги, неискам да ви разочаровам но ще споделя моя опит със супер стрип-са.На изложението тази пролет в Добрич си купих въпросните ленти и преди седмица ги поставих.На опаковката пишеше че са произведени септември 2010 и срок на годност 18 месеца.Прецених, че когато ги слагам ще има още 6 месеца до изтичане на годността им и би трябвало да вършат работа.Вчера бях на пчелина и реших да проверя един кошер, за когото когато слагах лентите забелязах че е доста опаразитен и да видя ефекта от поставянето на супер стрип-са.Извадих дъното и забелязах,че има много малко паднали акари.За да се убедя,че тези ленти не вършат работа направих следното.Имах малко варостат P за опушване, накапах на една лента 5 капки и с машинката опуших семейството.След 15-20 минути отпред на прелката имаше доста пчели който се чистеха от акарите.Извадих дъното отново и какво да гледам - беше почервеняло от акари, това ви казвам за 15-20 минути след опушването.За супер стрипса дадох маса пари защото беше по 8 лв пакетчето а сега трябва да търся решение на проблема с акара с други препарати или начини.За себе си съм решил повече за сръбски боклуци като варотом , супер стрипс и прочие пари няма да дам
bee_queen
Мнения: 50
Регистриран на: Вто Апр 25, 2006 1:14 pm

Re: Супер стрипс - впечатления !!!

Мнение от bee_queen »

Отново боклуци на пазара. Взех и на 01.09.2011 сложих. На 05.10.2011 ги махнах като на кошер сложих не по 2 а по 4 ленти. При свалянето исках да проверя има ли акари. Започнах да гледам и броих до 20 пчели с акари. От 100 кошера в 95 имаше акар по пелите. Сега съм сложил Варостоп и като го махна ще третирам с Окслова киселина.
Не си давайте парите за боклуци! Аз повече няма да сложа сръбски ленти!
valyo
Мнения: 722
Регистриран на: Пон Юли 20, 2009 1:21 pm
Местоположение: София.
Обратна връзка:

Re: Супер стрипс - впечатления !!!

Мнение от valyo »

Лошо. И аз слагах супер стрипс. Не знам дали не е късно вече за ленти. Аз ги накапах и с ОК миналата седмица. Не мисля да повтарям.
genata_fi
Мнения: 861
Регистриран на: Вто Май 20, 2008 10:20 am
Местоположение: София, Годеч - 7 ЛР, Евгени Филимонов
Обратна връзка:

Re: Супер стрипс - впечатления !!!

Мнение от genata_fi »

Много е важно лентите да са пресни, като ги пипнеш, да са мазни. Сухи ли са, нищо не става.
Аз третирах със супер стрипс също. След като ги махнах третирах с варостат р. Този път сложих бял лист на дъното. Имаше не повече от 20-30 паднали кърлежа.
Извода за мен е, че задъжително трябва да се третира с два различни препарата, за да сме спокойни за зимата. Явно инвазията на този вредител е огромна.
Преглеайте темите и за варостопа, и него го оплюват много.
beehoney
Мнения: 68
Регистриран на: Сря Авг 17, 2011 6:38 pm

Re: Супер стрипс - впечатления !!!

Мнение от beehoney »

genata_fi написа:....Преглеайте темите и за варостопа, и него го оплюват много.
Оплюват го защото не третират правилно с него, а още по-малко пък се съобразяват с цикъла на развитие на акара... не е нормално да сложиш 6 ленти да ги държиш от август до април в кошера и след това да твърдиш че препарата е лош и не струва това най-малкото е безотговорност на пчеларя
колменеро

Re: Супер стрипс - впечатления !!!

Мнение от колменеро »

bee_queen написа:Отново боклуци на пазара. Взех и на 01.09.2011 сложих. На 05.10.2011 ги махнах като на кошер сложих не по 2 а по 4 ленти. При свалянето исках да проверя има ли акари. Започнах да гледам и броих до 20 пчели с акари. От 100 кошера в 95 имаше акар по пелите. Сега съм сложил Варостоп и като го махна ще третирам с Окслова киселина.
Не си давайте парите за боклуци! Аз повече няма да сложа сръбски ленти!
Под сръбски ленти, какво имаш в предвид. Аз знам 5 препарата, на ленти, които са сръбско производство.
genata_fi
Мнения: 861
Регистриран на: Вто Май 20, 2008 10:20 am
Местоположение: София, Годеч - 7 ЛР, Евгени Филимонов
Обратна връзка:

Re: Супер стрипс - впечатления !!!

Мнение от genata_fi »

Г-жа Гургулова на лекцията си каза - "Проблемите идват от неспазване нито на дозировките, нито на сроковете за третиране с препаратите против вароа."
Публикувай отговор

Обратно към “Болести и неприятели / Diseases and foes”